bugün

edip akbayram in sozlukte hala sevilmesi

şimdiye kadar silinen iletiler ve silik durumuna düşen çoğu kişiye bakılacak olursa "sol, komünizm, terör..vs." sempatisi sunan başlıklara ters düşen başlıklar ve iletiler karalanmakta ve silinmektedir. dolayısıyla bu başlık da uludağ sözlük'te açıldığı için silinmeye mahkumdur. aldırmayalım.

her türlü kanıtı da sunsan, o kanıtlar ya "photoshop"tur, ya "montaj"dır, ya "şantaj"dır, ya bilmem nedir, ya da "ben de biliyorum gerçekte bölücü birisi olduğunu ama açan kişi başlığı yanlış yazmış, cahil cühela olduğunu öne çıkarayım, kimse çakmasın durumu" manzarasından ibarettir, vesaire... ama gerçeği zaten herkes bilmektedir. mesela atatürk'ün "komünizmin başı görüldüğü yerde ezilmelidir" sözünü çarpıtan kişi de attila ilhan'dır, en büyük sosyalistlerden biri... elbette kabul etmeyecek böyle bir şeyi. ki attila ilhan'ın şiirlerini ve bazı düşüncelerini severim bak.

ben, kişiliği malum olanların malum şeyleri destekleyen şarkılarını, şiirlerini sevmem. ayrıca, "niye başkasının konserinde değil de bu konserde o sloganlar atılıyor, sanatçı kabul edilen kişi de buna göz yumarak kendini deşifre ediyor" diye sorarım. cevabı malumdur ama itiraz edenler olacaktır, tınmam. at gözlüklüyüm çünkü.

bu * şarkıcının karşıt görüşünde olan bir ozanın bu gibi durumları pek güzel tasvir ettiği şiirden bir alıntı yapayım; gerçi eksi oy yağmuruna tutulacağım, ama seovi sözlüğe olsa da dünyaya hükümdar olmaz :

"Kimine Rusya'da bedava tatil
Bedava dinamit, bedava fitil
Çatlı`ya gelince faşist bir katil (!)
Uyan Türk evlâdı! Uyuma uyan
Otuz kupona alınmadı bu vatan"

düzenleme : başlık, ilk açıldığında yanlış açılmış. yönetim düzeltip "edip akbayram in hala sözlükte sevilmesi" haline getirmiştir.

düzenleme - 2 : girmiş olduğum bu mesajdan sonra, bu başlık sol çerçevede görünmemektedir. yönlendirme veya arama ile ulaşabilirsiniz.

düzenleme - 3 : ahmet kaya benzeri birçok şarkıcı gibi edip akbayram'ın da büyük bir hayran kitlesi olmasından dolayı başlık bir kez daha bölücüseverlerin sunumuna açılmıştır. hayırlı uğurlu (!) olsun. ayrıca, seovi'lerden allah razı olsun. onlar olmasa memleket güllük gülistanlık olacak. birileri bölücülere arka çıkmalı ki biz de vatanın, milletin değerlerini savunalım.

düzenleme - 4 * : bu hafta yaşanan olayların çoğunu önceden görmüşüm, en kötüler listesinde görünce hatırladım bunu. iyi taşlanmışım, helal olsun.