bugün

the dark knight rises

öncelikli olarak şunu söylemeliyim ki devasa, olağanüstü bi film. benim gibi bu türden zevk alanlar için mutlaka izlenmesi - izlemek için sıkı batman fanı olmanıza gerek yok- gereken bir film.

film için yapılan eleştirilerin ve bulunan mantık hatalarının üzerinde durmak istemiyorum. biliyorum nolan bu seriyi gerçekçi bi seviyeye indirdi ama o bulduğunuz mantık hataları o kadar da göze batan türden, olması imkansız denilen durumlar değil.

film güzel, bunda galiba izleyen 10 kişiden 8'i hemfikir. zaten abicim nolan sinemasını seven ve batman türü filmlerden hoşlanan insanlar beğenir bu filmi. evet kabul ediyorum nolan'ın tabi ki en iyi filmi değil, tabii ki bi inception bi the prestige değil ama şunu da unutmamak gerekir batman efsanesinin son filmi bu. bazı şeyleri sıkıştırarak, olay örgüsünü bu kadar geniş tutup bunu kısıtlı bi zamana aktararak filme alması, anlatması kötü olmuş tabi ama dediğim gibi efsane sona eriyor ve onları sıkıştırarak anlatması lazım.

son olarak hans zimmer gerçekten harika iş çıkarmış onu canı gönülden tebrik ediyor, ellerini sıkıyorum.

ayrıca seriyi izlemiş, nolan sinemasını ezberlemiş biri olarak söylüyorum ki gidin izleyin. gerçekten devasa bi film. zevk alacağınız kesin. ha bir de korkmayın ben seriyi bilmiyorum fazla diye. film sizi içine çekiyor zaten ve mantık olarak anlıyorsunuz olay örgüsünü. nolan bu nolan bu günlerin kıymetini bilin nolan'ın yeni filmi çıkmışken gidin izleyin, kaçırmayın. kötü eleştirilere de kulakları kapayın. o eleştirileri yapanlar zevk almak istemeyenler.

bu arada filme notum 9/10. o bir puan da filmin kısa olmasından kesilmiştir.
güncel Önemli Başlıklar