bugün

500t tuzla içmeler otobüsü

yaz aylarında, sağ taraftaki koltuklarında yapılacak olan yolculuğun işkenceden öte bir hal aldığı özel halk otobüsü. tecrübeli 500 t yolcuları bu koltuklara pek yanaşmaz. fakat o otobüste tecrübesiz olanları vardır ki, acımamak elde değil. sağ tarafta gördüğü boş koltuğa adeta altın bulmuş gibi sevinerek otururlar ve sağ tarafı bronzlaşmış bir surat ile ayrılırlar otobüsten.

bir diğer nefret edilesi tarafı ise klimasının olmamasıdır. toplu taşıma araçlarının en ilkel serinleme sistemiyle çalışırlar; cam. açıldığında fark edilemeyecek kadar dar* camlardır bunlar. bu otobüste nefes almak mı istiyorsunuz ? nefes yazıp 2245'e falan göndermeyeceksiniz. kafanızı tamamen camdan dışarı çıkarıp oksijen bombardımanına maruz kalmanız gerekmektedir.

bitti mi ? hayır bitmedi... bazı eski model 500t'lerde tekerlek üstündeki koltuklara oturmayı düşünmeyin bile. eğer usta bir jimnastikçi ya da balerin/balet değilseniz. zira bu koltuklara oturmanız demek dizlerinizin alnınıza değmesi demektir.

ayrıca bu otobüslerin en ön tarafında, taşınabilecek maksimum yolcu sayısı yazmaktadır ki çok trajikomik bir rakamdır; oturan 32, ayakta 64...

kısacası 500t'ler toplu taşıma araçları değildir. 500t'ler modern gaz odalarıdır. tek farkı bu odalardan çıktığınızda sabun kalıbı değil, sinir küpü olursunuz.