bugün

özel üniversitede burslu okuyan varoş ve fakir kız

zorluk çekeceğini tahmin etmekle beraber, bir anlamda doğru yaptığını düşündüğüm kızdır.

daha düşük standartlarda ders aldığına kesinlikle katılmıyorum. ağzına kadar dolu, uğultudan hocanın sesinin duyulmadığı sınıflarda ders almak yerine, az mevcutlu sınıflarda ders görür bu kızımız ki kendisi için çok daha hayırlıdır.
hoca-öğrenci ilişkisi daha iyi gelişir, öğretmen daha iyi algılanır çünkü.

hocaları da devlet okullarındaki hocalardan niteliksiz değildir. tam tersine maddî imkânları daha iyi bir okulda olduğundan, devlet okullarında ders veren en iyi hocalardan ders alır.

bununla birlikte öğrenciden ziyade siyasî parti gençlik kolları mensubuna benzeyenlerden yakasını kurtarmıştır. öğrenciler tarafından kimlik kontrolü yapılan bir okulda değildir. kantine çantalarca satır getiren öğrencilerin tahakkümü altındaki bir okulda değildir. ya da küpe taktığı için tartaklanan insanların olduğu bir okulda ( ki bu okul ile anılan fikri savunurum yani milliyetçiyim) değildir.

ayrıca bir vakıf üniversitesinde okumak bugün çok zor bir şey değil. büyük servet sahibi olmayan aileler, hatta memur aileler bile çocuklarını vakıf üniversitelerine yolluyorlar. belki kredi çekiyorlar, belki daha az harcama yapıyorlar ama yolluyorlar çocuklarını o okullara. yani vakıf üniversiteleri yalnızca "behlül" gibi , porsche ile okula gelen öğrencilerden mürekkep değil. çokça orta direk aileye mensup öğrenci de var.