bugün

dalaman anadolu lisesi

Lise mi 2000-2004 orada okumaktan çok memnun kaldığım okuldur. Benim dönemimden akıllarda kalan en kral hocaları;
Gürcan Arıkan (müdür) biraz soğuk görünümlü fakat içinde sıcak bir deneyim yumağıydı.

Mehmet Canberi (mdr yrd.) şimdi müdür oldu galiba. Kendisi Fizik hocasıydı eşi Fadime Canberiyle beraber aynı okuldalardı. Çok delikanlı adamdı yaw. Özlemişim kendisini.

sonra Yahya Hoca vardı. işte "coyrafya nasıl öğretilir" in cevabı bu adamdaydı. Esprili üslubu, hafiften yöresel ünlemleriyle marka haline gelmiş çok renkli bir insan. Gezi kolu hocasıydı. Az gezilere gitmedik onunla. Bordo renkli steyşın ford escortuyla aklımda yer etmiş değerli hocalarımdan biridir.

sonra bide fatma hoca vardı. Beden hocası. Oğlu gibi severdi beni. Çok sağlam bir insandı. Erzincan maceramız var fatma hocayla badmintondan... sondan ikinci olmuştuk turnuvada... Ama onunla sohbet etmek, karşılıklı raket sallamak, hatta ondan fırça yemek bile bambaşkaydı. Çok özledim kendisini. ÇOOOOOOK.

Seraph Hoca vardı. Benim dersime bir sene girmişti. Sosyoloji dersime. Müdür yrd. lığı yaptığı senelerden birinde beni ve 3 arkadaşımı odasına alıp (dersten kaçtığımız için "Disipline vereceğim" diye baya bi tehtid ettiğinde çok tırstığım ama sonradan öcü olmadığını anladığım, "hayatımdaki en değerli insanın" çok yakın dostu, ayrıca Eda'nın Tuna'sının annesi.

Dalaman hakkında hep kötü anılarım olduğunu söylerken saydığım tek istisna bu okul ve bana kazandırdıklarıdır. En başta O.

edit: yukarıdaki metnin kimi yerlerinde kendisinden imayla söz ettiğim insan artık kazanımlarım listesinden çıktı... o da ayrı mevzuu.