bugün

2012 kanada grand prix

bütün kanada yarışları gibi çok zevkli olmuş olan ve lewis hamilton'ın kazandığı yarıştır. 2.'liği grosjean ve 3. sırayı da sergio perez almıştır.

aslında yarış inanılmaz sürpriz derecelerle bitmiştir. bunun sebebi olarak ise tabiki de süper yumuşak lastiklerin sadece 15 tur dayanmış olması gösterilebilir. ilk pit stoplar 13-15 turlar arasında gelerek, bu pit stoplar sonrasında lewis hamilton hem vettel, hem de alonso'yu geçerek liderliğe oturdu. bundan sonra da 35 tur boyunca mükemmel sürdü aracı. ancak 2. pit stopu sonrası pit ekibinin yaptığı hata her ne kadar 1.'liği götürecek gibi göründüyse de mükemmel pilotajı sayesinde takip eden 15 tur içerisinde liderliği geri alarak yarışı kazanmasını bildi.

son 6 turda benzin tasarrufuna başlayan ve lastikleri bitmiş durumda olan tek pit stoplu alonso hem grosjean, hem perez ve hem de vettel'e geçilerek 2. sıradan 5. sıraya gerileyerek büyük hayal kırıklığı yarattı.

perez ise bu haftanın en öne çıkan pilotu oldu ve 15. sırada başladığı yarışı 3. bitirerek inanılması güç bir sonuca imza attı.