bugün

elektrik elektronik mühendisliği

yarın son finaline girip muhtemelen mezun olacağım bölümüm.
şimdi burayı düşünen arkadaşlara daha güzel fikirler verebilecek bir yazı yazabilirim sanırım:

sadece bu bölüm için değil aslında, genel olarak üniversite tercihi yapacak tüm arkadaşlara sesleneyim: bakın kardeşlerim, üniversite okumak veya okumamak bir tercihtir, zorunluluk değildir. üniversite okuyanların başarıyı,parayı,mutluluğu bulacağı garanti olmadığı gibi, okumayanların bulamayacağı da garanti değildir. bu yüzdendir ki, sakın ama sakın, ilerde işi garanti olur, bitirince parayı kırarım diye bir bölüme girmeyin. öyle bir şey yok.

neye göre tercih yapmalıyım?
çok çok önemli ve bu konuda bence tek gerçek cevap şu: ilgi alanınıza göre. okurken keyif alacağınız, daha fazlasını öğrenmek isteyeceğiniz, hatta mümkünse okurken o alanda bi yandan çalışabileceğiniz bölümleri tercih edin. sevmediğiniz bir işte başarılı olma ihtimaliniz çok düşük. hele bu iş elektrik elektronik mühendisliği gibi gerçekten ağır bir bölümse. yapmanız gereken tek şey, kendinizi dinleyin ve ilgi alanınızı bulun, tercihinizi ona göre yapın.

sevdiğiniz bölüme girdikten sonra zaten başarı kaçınılmaz olacaktır. bölümü güzel bir ortalamayla, hocalarla ilişkileriniz oldukça ilerlemiş bir durumda bitirirseniz de, önünüze iki yol da sonuna kadar açılır: akademik veya çalışma hayatı. bölümü bitirdikten sonra ben bununla yetinmiyorum derseniz, master doktora artık devam edersiniz, yok ben bunları gerçek hayatta görmek, uygulamak geliştirmek istiyorum derseniz de iş hayatı sizi bekliyor olacak. iyi ortalama, güzel referanslarla mezun olduğunuz taktirde para kazanmanız da oldukça kolay olacaktır, ama ilerde anlayacaksınız, asıl tatmin para kazanmakla değil, yaptığınız işe aşık olarak yapmaktan, başarılı olmaktan geçiyor.
aşık olmadığınız hiçbir mesleği mesleğiniz olarak seçmeyin. yoksa boşa geçmiş 4 yıl, küfrede küfrede gidilen bir okul, hayalinizdeki gibi geçmeyen bir üniversite hayatınız olur. benden size tavsiye.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar