bugün

14 nisan 2007 sakaryaspor beşiktaş maçı

aynı sahada sakaryaspor'a mağlup olan, 4 gün önce beşiktaş'a 1-0 yenilen takım taraftarlarını, beşiktaş'ın puan kaybetmesiyle hemen havaya sokan maç.

bu tür sonuçlar olacaktır, ligin gidişatı bunu göstermektedir. beşiktaş bu puan kaybını yaşamasa bile, fenerbahçe'yi inönü'de yenip, fenerbahçe'nin bir beraberlik almasını beklemek zorunda kalacaktı. şimdi ise beşiktaş kendi sahasında fenerbahçe'yi yenip, bir takıma da mağlup olmasını beklemek zorundadır.

geçen hafta kayseri'de attığı son dakika golüyle fenerbahçe 1 puan alarak şampiyonluğa giden yolda joker kazanmıştır. ama bu hafta vestel manisaspor maçında kaybederler, bu sefer o joker hakları da gider ya da kazanırlar kendilerine beşiktaş ile yapacakları maç haricinde bir mağlubiyet gerekir.

yani ligin o sezon başından beri bahsedilen uzun maratonu devam etmektedir. hangi takımın, hangi sahada ne yapacağı hiç belli olmaz..

o yüzden son hafta oynanan maçın, son düdüğüne kadar matematiksel şans devam ediyorsa, kimse şu dakikadan itibaren şampiyonluğunu ilan edemez. geçen sene yaşadıklarından dolayı fenerbahçe taraftarı bu konuda tecrübelidir. beşiktaş taraftarı da 2003-2004 sezonunun ilk yarısı sonunda ki 8 puan farktan sonra da kaybedilen şampiyonluktan bazı dersler çıkarmıştır..

lig böyle devam ettiği sürece şampiyonluğa giden takımların benzer şoklar yaşaması mümkündür..