bugün

türkiye gazeteciler cemiyeti

TGC Yönetimi'ne açık bildirim

Yeniçağ gazetesi'nde geçirdiğim şu son üç, üç buçuk yıl içinde şahit olduğum sayısız ambargoyu, yok sayma, kapının dışında bırakma, okuruyla arasına barikatlar kurma çabasını hatırlıyorum da ...
Kuruluş amacını " gazetecilik mesleğini; mesleğin geleneklerini, ahlak ilkelerini korumak; herkesin bilgi edinme, gerçekleri öğrenme hakkının bir aracı olan iletişim ve düşünce özgürlüğünü sağlamak, gazetecileri meslekleri içinde maddi ve manevi yönleriyle ilerletmek ve yüceltmek " olarak özetleyen TGC bunlardan bir tanesini bile neden kınama gereği göstermedi acaba?
TRT'nin Yeniçağ'a hem de her gün düzenli olarak uyguladığı ambargo " herkesin bilgi edinme hakkı "na saldırı değil miydi? Değil mi?
THY'nin Yeniçağ'ı ısrarla uçaklarına sokmaması da bir tür " akreditasyon sorunundan kaynaklanan talihsizlik " değil miydi? Değil mi?

Buyrun size Yeniçağ'ın açık bildirimi:
TRT, gazete manşetlerini okuduğu haber programlarında Yeniçağ'ı " özellikle " okumuyor. Tek sebebi var:
Çünkü TRT Genel Müdürü ibrahim Şahin öyle istiyor.
Bakalım TGC, kamuoyunun haber alma özgürlüğünü " keyfi " biçimde engelleyen bu kurumu ve yöneticilerini, Yeniçağ'a karşı tahammülsüzlüklerinden ötürü " kınayacak " mı?
THY Yeniçağ'a " talep yok " bahanesiyle ambargo uyguluyor. Halbuki bu konuda yalnız CHP ve MHP milletvekillerinin verdikleri soru önergelerini toplasanız " talep rekoru " kırıyor Yeniçağ emsalleri arasında! Bakalım an itibarıyla " haberdar " etmiş olduğumuz TGC Yönetimi, Yeniçağ'a yapılan bu haksız uygulamaya karşı bir tepki ortaya koyacak mı?
işte TGC'ye siyasi bir organizasyona dönüşmediğini göstermesi için fırsat...
Sonuçta, ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz, öyle değil mi!

http://www.yg.yenicaggaze...zargoster.php?haber=22150