bugün

4 artı 4 artı 4 eğitim sistemi

bu ve benzeri "çaktırmadan pompa beyler" sistemlerini savunanların, son 10 yıldır oecd ülkeleri arasında türkiye'nin eğitim alanında en dipte olduğundan habersiz olması çok şaşırtıcı mı? bence değil.

son 10 yıldır iktidarda kim var peki? tabi ki marangoz halil abi ve batak dörtlüsünden kankaları.

ülkemizde meslek liselerine bakış şu; "kafası çalışmayan çocukları buraya gönderelim" düz liselerin bir çoğuna bakış da şu "lise diploması olsun". bu iki algıdan bağımsız olarak mantık da şu " bir üniversite okusun".

üç mantık bi araya gelince oluşan tablo şu: yetiştirilen binlerce niteliksiz işgücü, üniversite kapılarında binlerce gereksiz kalabalık, bu kalabalığı azaltmak için geceli-gündüzlü-blowjoblı eğitim veren(?) üniversiteler, dershanesini kapatıp sikimsonik isimlerle açılan üniversiteler.

peki ya değişmeyenler? değişmeyenler kısmına bir dolu şey yazaılabilir ama bence kafi olan kısmı şu: 5 kişiye 1 otomobil düşmesi, 6 kişiye 1 kitap düşmesi.

sistemler değişebilir ama sistemin kendi açılarından bile sos verdiğini gerek kpss skandalından, gerek öss (ya da lgs adı her neyse) skandalından, gerek polis okulu sınavlarından, gerek kurum sınavlarından...

4 4 4: harika bir sistemdir, pompaya devam.

edit: ne oecd'si bunlar batının oyunları diyenlere

http://www.euractiv.com.t...dnin-en-dibindeyiz-024277