bugün

dükkanında bilgisayar bulunduran bakkal

evden çıkmışımdır, evden çokta dikkate almadğımız ebeveynimin kaç ekmek istediğini aklımda tutmaya çalışarak bakkal yolunu tutmuşumdur ve içeri girdiğim anda bilgisayar başında laptopunun başında oturan, bazı zamanlar internette okeye dönen, kimi zaman fal bakan, bazen ne yapıp ne edip lig tv bedava yayın bulup çok sevdiği takımı trabzonsporun maçını izleyen, bazı zamanlarda da maç skor sitelerinde gol bekleyen bakkal amcayla gözümüz bir an kesişir. ama bakkal amcanın derdi davası bilgisayardır.

selamun aleykum ağabey,
aleykumselam kardeş.

bu selamlaşmadan sonra ekmekliğe yönelmişimdir ve abiden poşet istemek için göz göze gelmeyi beklemişimdir. laf olsun diye sorulan bir sorudur ki,

-ne var ne yok napıyorsun.
-nolsun işte aynı bildiğin gibi işte (ne biliyordum ki acaba?)
-ne oldu maç hayırdır
sorma kardes yeniliyoruz ah bu burak varya burak deli edecek adamı...

neyse abi kolay gelsin hadi hayırlı işler derken güle güle kardeş nidalarıyla müşteri uğurlanmaktadır.çoğu zaman müşterinin yüzüne bakılmamaktadır bile. velhasıl teknolojinin girmediği esnaf dükkanları candır, kandır. o dükkanlar tatlı muhabbetlerin ortamıdır. orada 1 dakika içinde günün durum değerlendirmesi yapılır.

teknolojinin bu nedenle sevilmemesi biraz normal, inşallah yakında veresiye hesabını word'de tutan bakkal amcalara rastlamayız.
güncel Önemli Başlıklar