bugün

türk gençliği

atatürk gibi muhteşem bir liderin ulusuna mensup olduklarını anlayamamış gençliktir. tüm dünya'da herkes tarafından saygı gören ve hayranlık duyulan, son yüzyılın ve hatta daha da öncelerinin en zeki, en yürekli, en vatansever, en yenilikçi lideri atatürk'e ihanet eden gençliktir. bu gençlik, yeterince çalışmayıp, fani zevkler için devletinin ve milletinin, yani kendisinin geleceğini tehlikeye atmaktadır.

bir türk gencinin yapması gereken, atasının izinden ayrılmayarak, türkiye cumhuriyeti devletinin ülküsünü gerçekleştirmek için, sürekli yeni şeyler öğrenmek, kendini geliştirmek ve bunları milletinin ve devletinin çıkarları doğrultusunda kullanmaktır.

günümüzde türk gençliği, bilgilenmek yerine, hazırlıcılığı kabullenip, çalışmadan, durduk yerde bir yerlere gelmek istemektedir. dünya'nın en saygın ve en çalışkan liderinin gençliğinin bu tavırlar içinde olması kabul edilemez.

yüce ata çok güzel söylemiş:

"...Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! işte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!"