bugün

kürtlerle vedalaşma zamanı

kürt sorununun tamamen yanlış anlaşıldığını gösterir.

dünyada en kolay cinayet işleyenler uyuşturucu kaçakçılarıdır. pablo escobar denen uyuşturucu kaçakçısının ırksal ve siyasi bir amacı yoktu. ama kolombiya'daki köylülere yılda 1 milyar dolar dağıtıyordu ve hepsi kulu kölesi idi. pkk da benzer şekilde o bölgede ekonomik bir yapı kurmuş durumda. pablo escobar denen uyuşturucu kaçakçısının ırksal ve siyasi bir amacı yoktu ama kolombiya'da binlerce polis, siyasetçi ve hakimi öldürttü.

tamam doğuda pkk'yı destekleyen çok fazla ama herkes de pkk'yı desteklemiyor. bir çoğu şu haltlar bitse de işimize baksak diyor. ama terörün oluşturduğu ranttan, doğrudan veya dolaylı olarak uyuşturucudan geçimini sağlayanlar çok daha güçlü. devletin yapması gereken pkk'yı destekleyen %30'un zulmü altındaki %70'i pkklılardan kurtarmaktır. zor durumda olan insanı terketmek değil onu kurtarmak gerekir.

çeçenistan'a bakın. bütün dünyada cihad etmek isteyenler çeçenistan'a doluşuyordu. çeçenler adına bütün dünyadan kendini mücahid olarak görenler çeçenistan'a doluşuyordu. bi bok yaptıklarını sanıyorlardı. şimdiki çeçen yönetimi bütün mücahidleri ülkelerine yolladı ve rusya ile anlaşma yaptı. tamamen ekonomik gelişmesine konsantre oldu. şimdi çeçenistan bir çok rus şehrinden daha gelişmiş durumda.