bugün

ceylina nın sözlüğü bırakması

bu kızın "ben sözlüğü bırakıyorum" diyerek dikkat çekmeye çalıştığını iddia eden, akabinde de kendisiyle ölesiye dalga geçen elemanların topyekünü en az bu kız kadar dikkat çekme uğraşı içerisindedir. gayet açık net.

"sözlükten gidiyosun madem, niye hesabın açık? he?" diyen insanların bir tanesini de; sözlüğü terk ettiğini beyan edip, hesabını kapatmayan celebritylere, trollere, yüksek karmalı yazarlara hesap sorarken göreyim.. allah aşkına. onlara neden konuşmuyosunuz muhterem?

ben de misal, karşıyım "ben sözlükten gidiyorum" mesajı verip susmaya. bence vedalar sessiz olmalı. ama kalkıp biri veda etmeyi, gidişini anımsatmayı, son bir yazı yazmayı isterse de saygı duyarım. ha duymayacam diyelim, hepsine duymam. adam kayırmam. birine susarken öbürünü yerin dibine sokmaya çalışmam. bundan çıkar sağlamaya uğraşmam.

eğer bu yazar gidiyorum dedi diye, burda iki sayfa dalga entrysi giriliyorsa; bu sözlüğün mizahi yönünün geliştiğine değil, şu herkesin dilinden düşürmediği seviyesinin sıfırın altında seyrettiğine delalettir.

eğer yazarların olaylara verecekleri tepkiler adamına göre değişiyorsa; yine bu durum sözlüğün samimiyetine gölge düştüğünü gösterir.

eğer bu yazara adamın biri çıkıp "bu da gidip gidip geliyor yahu, biz de mi kendisine gidip gelsek? ehehehe" diyor da bir allah ın kulu çıkıp "sen katıksız öküzsün güzel kardeşim" demeyip bir de destek çıkıyorsa ona, bu da bu sözlüğün rezilliğine işarettir. laga lugaya gerek yok.

avukatı mısın diceksin, eh.. iddia makamı bu kadar kalabalıklaşmışken, biraz da savunma avukatı lazım diye düşündüm. adalet mülkün temeli ne de olsa.

abi başkasının kişilik haklarına saldırıda bulunmadan da karizma yapabilirsiniz, başkalarının üstüne basmadan da yükselebilirsiniz. bi deneyin bence. çok zor değil.