bugün

dünyada türk denince akla gelen üç büyük türk

şakirtimin canını çok yaksa da, yakıp yıkmak yerine, bir milleti koruyup kollamak ve üretip yaratmak açısından ele alındığında mustafa kemal atatürk birincidir.

bunun ardından tarihteki ilk laik türk büyüğü olarak fatih sultan mehmet'i getirmek gerekir. gerçek tarih okurları bunun ne anlama geldiğini çok iyi bilmektedirler.

sanırım üçüncüsü, türk milletini uyarma görevini kendinde görmesi ve bunu yüzyıllar ötesinden bize bildirmesi açısından, bilge kağan'ın veziri tonyukuk'tur. kendi ulusunu uyarmak görevini yerine getirmiş, anlayana öğütler vermiştir.

türk'ün tarihini osmanlı ile başlatanlar bir bizans imparatorluğu'nun devralındığını, yavuz sultan selim dönemine kadar bunun korunduğunu bilmezler, bilseler de işlerine gelmez. bunlara bizans'ın ancak oyunları düşmüştür, o gün bizans, bugün ingiliz, amerikalı, israilli. hedefi şaşırtıp biçareye çevirirler bu zavallıları; sonra bir de bakmışsın, devleti haraç mezat satan adamları, israilliler'le kolkola dolanan, kendini türk değil, gürcü, rum, vb. tanımlayan adamları memleketin büyük adamı sayarlar...*