bugün

damdaki deli

hacı naber? dediğimde, her zaman iyiyim kelimesini kullanıyordu. inadına, ibret olsun diye. biz, en ufak bir şey de soranlara, kötü, böyle hayatına amına koyim diyorduk. onun kadar hayata tutunan, hayatı seven ve her şeye rağmen isyan etmeyen bir insan daha tanımadım.

bunu ilk defa burada söylüyorum. en yakın arkadaşları bile bilmez belki ama, ben bu adamla aynı kadını sevdim. ilk başlarda ön yargılı olarak yaklaşsam da, daha ilk konuşmamızda o kadının da bana yaptıklarının aynısını ona yaptığını gördüm. dost benimsedim, o da. aslında ikimizde tesadüfen öğrenmiştik aynı kadını sevdiğimizi. uzun gece konuşmalarından sonra o anlattı ben dinledim, ben anlattım o dinledi. bazen o bana, bazen ben ona destek oldum. hacı bazı kadınlar çok yalan söylüyor, herhalde kaybetmemek için. ego tatmini için dememe kalmadan, o bana benzer şeyleri söyledi. kafama takmamam gerektiğini, böyle ayrılıkların çok çabuk unutulacağını, aslında ikimizinde uçurumun kenarından döndüğünü anlattı. o günden sonra gerçekten onu bir dost olarak gördüm ve bütün ön yargılarımı bir kenara bırakıp, geyik grubumuzda her türlü muhabbetin içinde yer aldım.

geldiği zaman ortalık şenleniyordu. somurtan suratlarımızı güldürüyordu. bize üstüne basa basa, gülümsemesi ile hayatın yaşanılabilir taraflarını anlatıyordu. sonra bir anda kayboldu, ara sıra geldi. derken, geçen sene kardeşinin facebook duvarında yazdığı yazıyı görünce, bütün gruptakiler inanamadık. kardeşinin şaka yapıyor olabileceği ihtimali dışında aklımızdan hiçbir şey geçirmedik ama ondan haber almak gerekliydi. herkes seferber oldu. belçika'daki bütün rehabilitasyon merkezleri, hastaneler arandı. en son moonlight sonata babasına ulaştı ve kötü haberi verdi.

inanmak. hayatımda sevdiğim kişilerin ölüm haberlerini aldığımda tek düşündüğüm şey inanmaktı. için için, doğrudur diyerek kendimi alıştırmak istesem de, inanmamak için de her şeyi yapıyordum.

biliyorum sen yine küfür edeceksin ama bir kaç damla yaş daha süzüldü gözümden. geleceğiz bizde bir gün. ölüm ne ki, uyku hali. biz de senelerdir çektiğimiz uykusuzluğumuzu tamamlar, yanına geliriz.

olm, aslında o kızın hayatı yalanmış lan. ben daha neler neler öğrendim aklın hayalin durur. gelince anlatırım. beraber söver sayarız anasını satayım. valla bak, iki damla gözyaşı amına koyim. hiçbir şey olmaz.

ali samiyen'i de yıktılar be hakan. söylüyorduk ya, amlarına koyayım onların çok ayıp ediyorlar. aynen öyle işte. melo, muslera neyin geldi. ünal başkan yardırıyor. bu sene şampiyon oluruz belki.

hoşçakal büyük galatasaraylı.