bugün

ışık koşaner in istifa etmesi

yerine imamın ordusu gelir artık.
bazıları hala "iyi oldu, darbe tehlikesi kalktı" demişler.
allah akıl fikir versin bu akp yalakalarına. darbe unsurunun sürekli gündemde kalmasından en başta siz menfaat sağlıyorsunuz. acaba kendi paşalarınızı geçirince başa, hala darbe diye menfaat sağlamaya devam edebilecek misiniz? o zaman darbe darbe diye kime saldıracaksınız?
kimileri de "onca şehit verilmişti, ondan geç bile oldu istifa etmeleri" demiş.
aklınızı kullanın artık. 1999'da minimuma inen terör kimin zamanında onlarca kat arttı. pkk kimle seçim sonuna kadar eylemsizlik kararı anlaşması yaptı da seçim sonrasında yine saldırılara başladı? askerin elinden vali ya da kaymakam kararı olmaksızın operasyon yapma yetkisini kim aldı?
kaldı ki genelkurmay başkanı direkt başbakan'a bağlıdır, ordu'nun başı da cumhurbaşkanıdır. şehit veriliyorsa sadece generaller değil, o ordunun başındaki sivil otorite de hesap vermelidir.
asker'in eli kolu bağlı. bir yanda tutuklamalar. diğer yanda gıkını çıkarsa "darbe geliyor" diye bağıranlar, ve diğer yanda sussalar gönülleri razı değil. en onurlusunu yaptılar, istifa ettiler. hem de seçim sonuçlarını olumlu ya da olumsuz etkilememek için, seçimlerden sonra. anlayana önemli bir mesaj. belki de artık gidişattan sorumlu olmak istemediler.
artık moralman bitik bir ordumuz ya da halkımız var. allah pkk saldırılarında, ve ya allah korusun bir iç savaşta bizleri korusun.