bugün

nato nun en büyük ordusunun dramı

"andavallara" bilimsel yaklaşarak hata yapan insanların olmadığını bildiği, ancak o andavalların hayalinde kurduğu dramdır.
şehit çocuğu ya da akrabası değilim. ama emniyet mensubu bir ailenin ferdi olarak etrafım bu eli öpülesi insanlarla dolu. ateşin düştüğü yer kadar yanmasa da yanıyor yüreğimiz, merak etmeyin.

ciğeri yanmış insanlarımıza saygımız ve sevgimiz sonuna kadar. ve evet, insanlarımızın ciğerinin yanmasına sebep olan hatalar ve bu hataları işleyen kişiler varsa bunlar da gerekli süreçlerden geçmeliler.

ancak...
insanlarımızın canının yanıyor olması, gerçekleri değiştirmez. hele de asker, polis türk güvenlik güçlerinin kahramanca mücadelesini hiç değiştirmez.

önce soralım:
1. terör örgütünün mali açıdan belini kırma yeteneği ve yetkisi kimin elindedir? siyasi iradenin.
2. terör örgütünün yabancı topraklarda barınamamasını sağlayacak diplomatik hamleleri yapmak kimin elindedir? siyasi iradenin.
3. terör örgütünün yurtdışındaki isimlerini ortadan kaldırma yeteneği ve yetkisi kimin elindedir? siyasi irade ve kontrolündeki mit'in.
4. terör örgütünün kaybettiği militanların yerine tedarik edeceği yeni militanların dağa çıkmasını engelleyecek sosyal,kültürel,ekonomik önlemleri almak kimin elindedir? siyasi iradenin.

pkk'nın sadece askeri güçle yenileceğine inananlar terörün bitmemesinden tsk'yı sorumlu tutmaya devam etmelidirler.
ancak terörist örgütler yalnızca ne silah gücüyle, yalnızca ne ekonomik hamlelerle , ne siyasal hamlelerle çökertilebilir.

bunlara rağmen pkk terör örgütünün gücü asgari seviyeye çekilmiştir. akp iktidara gelmeden önceki şehit ve eylem sayıları ile sonraki sayıları kıyaslarsak bunu gayet rahat görürürz.

annelerimizin, babalarımızın acılarının olması gerçekleri değiştirmiyor.
gerek terör örgütü ile ilgili rakamlar, gerek düşünce kuruluşlarının raporları pkk terör örgütünün eylemlerinin; siyasi, kültürel, diplomatik adam akıllı hamlelerin atılmadığı türkiye'de asgari seviyeye çekildiğini ortaya koyuyor.

istediğiniz kadar "bana gayri nizami harpi anlatma ya" deyin gerçekleri değiştiremezsiniz.