bugün

kıdem tazminatı kalkıyor

mevcut yasama döneminden önce hükümetin torba yasaya koymaya çalıştığı fakat sendikaların ve işçi kesimi'nin büyük tepkisine yol açan kıdem tazminatı kaldırma; işverenden kesilecek yüzdelik dilimlerle devletin güvencesi altında ki bir fono aktarılması olayıdır.
tabi bu işverenlerin yükünü azaltmak ve istihdam sağlamak adı altında yapılıyor. ama asıl amaç rahat rahat işçi çıkarabilmektir. mevcut iktidar gelir gelmez nedense bütün hükümetler gibi sermayenin istediği yasaları çıkarmak için kolları sıvamıştır.
akp'ye oy verenlere saygı duyarım ama bu işçi hakları konusu onur meselesidir. insan gibi yaşamak herkesin hakkıdır. 61. hükümet sadece kıdem tazminatını kaldırmayı değil aynı zamanda esnek çalışmayı da savunuyor. bu nedemek artık; işverenler istediği adam alıcak, istediği gibi adam çıkaracak, istediği gibi at koşturacak ve kaybeden yine işçiler olacaktır.
bunu siyasi ve ideolojik olarak değil, mantıklı düşünmek gerekir. bu olayı hangi partinin hükümeti yapmaya kalksa aynı oranda tepki verilmeli ve eleştirilmesi gereken yerde eleştirilmelidir.

edit: kaynakça

http://www.ensonhaber.com...diriliyor-2011-07-13.html