bugün

abd akp israil in hedefi suriye

ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone, "Türkiye ile işbirliği içindeyiz. Suriye konusunda hemfikiriz" diyerek, Esad yönetiminin altını, AKP ile birlikte kazdıklarının mesajını verdi.

abd için türkiye'de en iyi yönetilebilecek seçenek akp. abd-türkiye işbirliğine israil'in katılmaması ise imkansız. zaten israil'in türkiye'deki seçimlerden sonra ilişkileri normalleştirmek yönünde attığı adımlar da dikkat çekici. Daha önce israil'in saldırılarına maruz kalan Mavi Marmara gemisinin ikinci kez yapacağı Gazze'ye yolculuğunun ertelenmesi, israil'in uzattığı zeytin dalına akp'nin olumlu yanıtıdır.

abd-türkiye-israil işbirliğiyle suriye'de batı yanlısı bir rejim işbaşına getirilmeye çalışılıyor. bu durumda en önemli müttefiğini kaybetmekten endişelenen iran, duyduğu rahatsızlığı, "nato suriye'ye saldırırsa topraklarınızdaki hedefleri vururuz" şeklinde göstermiş durumda.

akp dış politikası, tamamen abd'ye endeksli durumda. bu teslimiyetçi politikaya karşı çıkması beklenen muhalifler ve muvazzaf üst kademe komutanlar ise, abd politikalarının uygulamaya konulmasıyla birlikte, darbe iddiaları görüntüsüyle, balyoz - ergenekon tipi davalarda içeri tıkılmış ve etkisizleştirilmiş durumdalar. abd, politikalarına engel çıkarabilecek yeni necip torumtay'lar istemiyor. bu noktada, ülkede tüm yetkilerin, işbirliği yapacağından emin olunan tek elde toplanması, abd ve akp'nin çıkarlarıyla tamamen örtüşüyor ve ülkemiz abd'nin piyonu gibi kullanılacak hale geliyor.