bugün

12 haziran 2011 genel seçimleri

sonuçlar açıklandı ve insanlar beyinlerini korumak; dinimizde nefs, psikiyatride benlik denen olguyu korumak ve akıl bütünlüğünü sağlamak zorundalar. bu yüzden düş kırıklığı ve üzüntünün yol açacağı psikiyatrik bozuklukları engellemeleri gerekir, sağlıklı bir birey olabilmeleri ve ruh hastası olmaktan kurtulmaları için bir züğürt tesellisi ve bahane bulmak gerekir. o yüzden muhaliflerin akp'nin milletvekili sayısının düştüğüne sevinmeleri, chp'nin oyunu artırdığına inanmaları, mhp'nin meclise giremeyeceği için chp'den oy kaydığına inanmaları(çok saçma da olsa) normaldir. bu yüzden bu arkadaşlara yaşadıkları şoku atlatmalarına yardımcı olmak amaçlı karşıt tezlerimi dile getirmiyorum.

fakat bir noktadan sonra akp'ye oy verenler olarak kanımıza dokunuyor. oy veren bizleriz ve akp bizim dilediğimiz gibi bir parti. ister medya ister internette yorumlara bakarsanız akp'nin şöyle olması gerek böyle olması gerek, "şunu şöyle yapması gerek" diye yorumları görüyoruz. her akp kazandıktan sonra aynı yorumları yapıyorlar. kardeşim akp'ye oy vermediysen ve vermeyeceksen, her yaptığını akp yaptı diye red ediyorsan akp'ye şöyle yapsın demeye hakkın yok. senin istediğini yapacak olan partiye oy verdin. akp senin istediğin yönde davranacak olsaydı ben oy vermezdim. ben oy verdiğime göre önceki gibi benim benimsediğim yolda hareket etmeli.

bunların hepsi boş beleş yorumlar. akp muhaliflerinin istediği gibi davranırsa akp olmaz, o zaman da elit partileri gibi iktidardan uzaklaşır.

akp'nin de özellikle başbakanın, ertuğrul günay'ın, cemil çiçek'in ve bir çoğunun ağzından duydum. "biz ne yaparsak yapalım beğenmeyen bir kısım var. onlara saygı duysak da bu kadar partizan düşünenlere yapılabilecek bir şey olduğundan ümitsiziz, biz seçmenimizin bize yüklediği misyonu devam ettireceğiz" şeklinde yorumlarını izledik. bunun anlamı demokrasi herkesin oyunu almak değil oy aldıklarının fikirlerine uygun şekilde devleti yönetmek.

chp veya mhp iktiara gelseydi o partilerde oy verenlerinin dilediği gibi yönetecekti. o halde muhalefettekiler ister kızsın, ister kına yaksın aynı hakka akp'de sahip. o yüzden oy vermeyenlerin dilediği gibi bir akp olmayacak. oy verenlerin dilediğini yapan bir akp olacak. ben, bana verilen sözleri yaptığı için oy veriyorum. ne akp ne başka parti militanıyım. militanca partiye bağlanmak, partinin hizmetini almak yerine partiye hizmet etmek gibi anlayışlar bana ters.