bugün

herkes atatürkçü olmak zorunda mı

yorumları ve gelen tepkileri okudum ve çok saçma şeylerle karşılaştım ergen çocukların bir ideolojiyi savunduğu gibi ağız dalaşı, sözlü sataşmaya döken insanlar var.

şimdi türkiyenin resmi ideolojisi olan (maalesef) kemalizm gerici bir ideolojidir. kemalizmin temelleri burjuvaziye dayanır 18. yüz yılda ilerici olan burjuvazi 19. yüz yılda yönetimi ele aldıktan sonra gerici ve hatta kafa tasçı olmaya başlamıştır ve sınıf farklılıkları ortaya çıkmıştır. madem atatürk o kadar halkçıydı neden 21 anayasasında türkiye halkları dediği halde 24 anayasasında türk halkı deyip çizgilerini belli edecek olan ve günümüze kadar gelecek ve hatta kardeşin kardeşi vuracağı bir etnik çizgi unsuru oluşturmuştur? şimdi dedik ya 18. yy da ilerici olan burjuvazi 19.yy da gerici olmaya başladı diye evet kemalizmde 20.yy ideolojisi demekki kemalizm türkiyenin sakat doğan ideolojisidir ve hatta onun geçikmiş ölümü tüm yurtsever, komünist ve sosyalist insanlarım omuzundadır.

1-çocuk gibi "tabi ki herkes kemalist olamaz o şeref bize ait" diyen yazar arkadaşlarıma sesleniyorum sizler takım tutar gibi ideoloji benimsemişsiniz bilginiz kıttır ve bu durumda beni üzüyor. "ulan ben bu adamlara mı bu kadar vaktimi ayırıp bir şeyler açıkladım?" diyesim geliyor.

2-şahsıma bir ton hakaret işittim bilmukabele entrylerde bunu yaptılar. hakaret işitmek değil sorun burda sorun 1924 ten beri aynı zihniyette olmaktır ya sev ya terk et mantığıyla bir yere varılmaz.