bugün

ben bu yazıyı arabama yazdım

ben de bu yazıyı mercedes sprinterıma yazıyorum.

daha seninle henüz yeni tanaıştık. sen ki daha yeni doğmuş bir bebek gibi yeni çıktın piyasaya. yaşının genç olmasından ötürü etkileyici bir güzelliğin var. 15 beygirlik motorunla beni kendine bağlıyorsun. triger zincirinle uzun yıllar seninleyim artık.

pek fazla şey yaşamadık ama yaşayacağımızdan eminim. seni almak için her türlü sıkıntıya katlandım, büyük zorluklara göğüs gerdim. param yetmedi buldum ve seni aldım. hipotek bile yaptırdım senin için.

sen 2011 model ve 1 yaşındasın. hatta tam olarak 1 yaşında bile değilsin. o 315 cdi yazına hayranım. içininde ayrı bir güzelliği var. her gün seni sürmek için can atıyorum sana her türlü bakımı yapacağıma söz veriyorum. direksiyon, koltuklar ve plazma daha her türlü şeyleri sende gördüm. senin seviyeni yükseltmeme gerek yok zaten sınıfının bir numarasısın sen. sana güveniyorum ve umarım bu yazdıklarım boşa çıkmaz.

ilk b sınıfı ehliyetimle birlikte şahin almıştım. sonra gözümü yükseklere diktim ve sırf senin için maddiyattan kısıp e sınıfı ehliyet aldım. kahretsinki seninle aramdaki en büyük engeldi bu ehliyet. ehliyeti aldık, seni de aldım ama. sonuç olarak sen artık benimsin.

her gün motor kapağını açıp seni uzun uzun inceliyorum. biliyorum motor kapağını açarak seni utandırıyorum ama seni daha iyi tanımak istiyorum. sen benim bir arkadaşımsın. seninle uzun mesafeli yollarda çok şey yaşayacağız. yaşın daha genç ve eminim 10 yıl seninle çok rahat yaşaycağız. ilk önce crafter a ilgi sarmıştım ama ne kadar büyük aptallık yaptığımı anladım.

eski kasalarından nefret ediyordum. bunu açıkça söyleyeyim. fakat yeni kasan çıktığında da nasıl olsa iyi değildir deyip önyargılarımla volkswage i tercih etmiştim. fakat bir şey benim ufkumu açtı ve gerçekleri yavaş yavaş görmeye başladım. seni bir kere tanımak istedim ve bağımlın oldum. crafter ise senin kardeşindir gözümde. onuda sevsem de benim gözümde senin yerin ayrıdır artık.

direksiyonun başına geçtiğimde içim garip bir mutluluk ve heyecanla doluyor. seninle otobanlarda ve şehir içinde 3. vitesin doruk noktalarına çıkıyorum. başka kimse için ferrari veya lamborghini neyse sende benim için osun. asla benim göümde maddi değerin yok. manevi değerin önemlidir benim için.

ve evet. arka koltuklara sıra gelince söyleyecek laf bulamıyorum. o güzelim mercedes amplemi aracı parlatıyor. evet parlatıyor. artı içinde lcd ve radyo çalar olmasıda cabası. bunları anlatmamın gereği yoktur çünkü maneviyet önemli demiştim ama bunlarıda göz ardı edemeyeceğim. jantların çelik jant. o güzelim mercedes amplemini taşıyan jantlar. beyaz spt lamba. sanırım bu sana çok yakışıyor. arkaya güzel bir türkiye yazısı yapıştırdım. havan böylece tam oldu.

klima sistemine gelmeyeceğim çünkü anlatmaya gerek yok. belkide benim gözümde en değerli kısmın klimandır. arkada uzun klima. klimasızda hoşsun ama o kalın ve uzun klima seni ihtişamlı gösteriyor. bazıları sana beyaz tampon taktırsada ben sana beyaz tamponu yakıştırmıyorum. sen orjinal halinle değerlisin zaten. dikiz aynaları çelik değil. seni orjinal halinle beğeniyorum.

bu arada atlamadan söyleyeyim. sende kocaman bir yol bilgisayar sistemi vardı. bu yol bilgisayarı saysesinde seninle çok rahat anlaşıyoruz. benim dediklerimi seve seve yapıyorsun. seninle birlikte güzel müzikler dinleye dinleye işe gidip geliyorum. psikolojik olarak beni tamamlıyorsun. herkesin gözünde kendi arabası değerlidir ya. sen benim gözümde normal arabalardan bile daha değerlisin. arabayı sevmek bir tutkudur fakat seni sevmek bir yaşam. normal arabayla bir dert paylaşamazken senin arka koltuklarında yatarken hem can sıkıntımı, hem de dertlerimi paylaşmış oluyorum. bir sevgili gibi değilsin, sevgilim olmasın ama seni kaybetmeye razı olamam. inşallah allah bir kaza bela vermezde bu huzulu günlerimiz hep devam eder.

şimdilik senin hakkındaki düşüncelerim bunlardır. seninle yarın pikniğe, şehirdışına ve türlü türlü yerlere gideceğiz. bunu elbette zaman göstericektir ama seni tüm kalbimle beğeniyorum ve sana hayranım. dert ortağım, senin hakkında yazamadıklarım için affet. yazılacak daha çok şey var fakat aklıma bunlar geldi.

mercedes sprinter 315 cdi. tüm yazının konusu buydu.
güncel Önemli Başlıklar