bugün

bira içmenin günah olduğunu sanan yobaz dinci

bira alkollü içecekdir. alkollü içecek belli bir miktardan fazla içildiğinde içen bünyenin aklı selim bir varlık olarak hareket etmesine engel olabilmektedir. yani kişi içtikten sonra şuursuzca hareketlerde bulunabilmektedir. mesela alkollü araç sürerken polise yakalandığında habercilere ve polislere saldırabilmektedir. işte bu tip durumlar söz konusu olduğundan zamanında içki haram kılınmıştır. ve islam inancına göre haramdır yani kesinlikle günahtır. bu kadar net.
"ama ben az içiyorum akli dengem yerinde kalıyor" diyen bünye için de "çoğu haram olanın azı da haram" ifadesi kullanılmıştır.

ama esas burada acı olan ifade şudur: "bira içmenin günah olduğunu sanan..." sanmak ne demek ya? islam dinince günah olduğu bariz bir şekilde ortada olan bir şey nasıl sanılır? bir de bira içmenin günah olduğu ifade etmek yobaz dincilik oldu be. ya arkadaş içmiyorum ben. günah diye içmiyorum. içmeme hakkına sahibim. laik bir ülkede(!) dini inancıma göre yaşıyorum. sen ne içiyorsan iç de günah olmadığını iddia etme bari be arkadaş sanane benim inancımdan. ben senin içmene birşey diyor muyum? sen de benim inancımın günahına sevabına yorum yapma. işine bak!

(bkz: dinime küfreden müslüman olsa)