bugün

maymundan geldiğini sanan insan

dünyada halen bile çeşit çeşit insanlar vardır. gördüğünde bu insan mı diyeceğin türden bir insan fazla kıllı olunca maymunla aynı ortak atadan geldi, kılsız tüysüz olunca da "ha bu maymunla akraba değil balıkla aynı atadan gelmiş" mi diyeceğiz. 65 milyon yıllık veya buna yakın zaman diliminde, yüzlerce dinazor fosili bulunurken ve bunlar dünyanın hertarafında çin de, afrika da, amerika da ve hatta mersin de bulunurken; dünyanın bir noktasında, bir tane ve sadece 3 milyon yıl önce bulunduğu iddia edilen bu fosillerin insanın atası olduğunu iddia ediyorsun; peki, sen o zamanın şartlarını biliyor musun veya bu fosilin bir hayvan türü ya da insan türü olmadığını bana ispatlayabilir misin? ben sana ispatlayayım mı yapılan dna vee kemik araştırmalarında "australopithecus afarensis" türünün afrikada zamanında yaşamış ve nesli tükenmiş şempanze türü olduğu ortaya çıkarılmıştır, kanıtlanmıştır yani.

ve şempanzeler afrikada yaşar bu fosil afrikada bulunmuş. asya da, amerika da, avrupa da ve hatta anadoluda bunun bir örneğini bulamazsın ve 3 milyon gibi kısa süreli* bir zaman diliminde bu fosillerden insanların yaşadığı her yerde bulabilmek gerekmez miydi?

bugünlerde 350 milyon yıllık karides fosili bulunuyor ve bu bugünki karideslerle aynı karides hiçbir farkı yok. diyelim 350 milyon yıllık bir ata günümüze hiç değişmeden gelmiş peki insanın ortak atları nerde diye sorurmaz mı? onların niye nesli tükenmiş.**

(#10032753)
kişi insanın ortak atadan evrildiğini kabul edebilir ama dediğim gibi bunu ispatlayamaz ben de çamurdan yaratıldığımı kabul ediyorum bunu ispatlayabilir miyim? tabi ki de ispatlayamam öyle bir derdim de yok. dünya da ve evren de gördüğüm düzen ve intizam bana bunu kabul ettirmiştir. aksini ihtimal vermiyorum bile. evrim sadece mantıksızlıklar ve tesadüfler üzerine kurulmuş bir inanç sistemidir. bunu bilime bağlamaya çalışarak ayakta durmaya çalışmaktadır.