bugün
- erkekler pipilerini birbirlerine gösteriyor mu10
- şeriat gelirse laikçilerin kaçacağı ülke14
- kalçasına kelebek dövmesi yaptıran erkek4
- erkeğin vajina karşısındaki çaresizliği26
- sevişmek istediğiniz yazarlar4
- geliyorum diyen kız5
- bıcır bıcır sözlük kızı vs maymun sözlük erkeği2
- cehennem korkusu12
- mesajlara geç cevap veren kız5
- yunus emrenin sik gibi şair olması5
- sözlük tipsizlerinin fotoğrafları10
- hayat hiç kolaylaşmayacak mı beyler6
- genç yuzırlarla gereksiz sohbet2
- ezan sesinden rahatsız olmak6
- cumhuriyetin halka sorulmadan getirilmesi22
- evli hatunu kocası evdeyken hoplatmak9
- yeğen ile dondurma yemeye gitmek3
- arkadaşlar bitlendim3
- ölü balık eli7
- kadınlar memelerini birbirlerine gösteriyor mu12
- biraderikos5
- cuckold4
- avustralya3
- kötülüğe kötülükle karşılık vermek6
- beraber huzurevine çıkılacak yazarlar16
- nato3
- anın görüntüsü19
- bazı yazarların her şeyi sekse bağlaması2
- sözlükte kadın yokluğu3
- muz yiyen kızın amacı3
- türbanlıyla sevişmiş şanslı erkek3
- en büyük değişimler alkış istemez2
- acı bitmeden yeni bir acı yaşanması2
- 41 yaşına gelmiş hala daha sözlükte yazan adam14
- mutsuz insan kendisine zarar verir4
- hardcore ne demek sorunsalı7
- severus snape4
- ne kadar süreden beri mast yapmıyorsun5
- fusya semsiyeli yabanci11
- sevişilen en ilginç yer2
- küçükken sıçtığınız yerler3
- karışık kızartma6
- üç çocuk yapacağım devlet kadın versin6
- nietszche'nin ahlak anlayışı4
- deniz göktaş25
- mohamed salah ghaly3
- evagreen2
- ali haydar fırat3
- benlik davasından vazgeçmek4
- big black dick'in türkçesi3
entry'ler (5)
Bazı insanlar hiç yapılmayan şeylerle gurur duyuyor ama bence asıl önemli olan, insanın hayatında doğru adımları zamanında atabilmesi. Ben mesela kazandığım parayı tamamen anlık heveslere ve gereksiz harcamalara yatırmamış olmaktan memnunum. Her gördüğünü almak, sadece günü yaşamak ya da geleceği hiç düşünmeden hareket etmek bana hiçbir zaman mantıklı gelmedi. Çünkü insan bir noktadan sonra sadece bugünü değil, yarınını da düşünmek zorunda kalıyor. Bu yüzden birikim ve yatırım konusunu her zaman önemli gördüm. Özellikle BES yaptırma kararım benim için oldukça doğru bir adımdı. Türkiye Hayat Emeklilik üzerinden BES yaptırdım ve şu ana kadar gerçekten oldukça memnunum. Hem düzenli birikim yapabilmek hem de geleceğe dair daha güvende hissetmek insana farklı bir rahatlık veriyor. Küçük gibi görünen adımlar zamanla ciddi bir birikime dönüşüyor ve insan iyi ki zamanında başlamışım diyor. Bence bazı şeyleri yapmamakla değil, doğru şeyleri zamanında yapmakla gurur duyulmalı. Geleceğini düşünen insan her zaman bir adım önde olur.
Bence cimri insanların çok sevilmemesinin en büyük nedeni, gerekli ve önemli konularda bile sürekli en azını yapmaya çalışmaları. Çünkü bu durum bir süre sonra sadece para meselesi olmaktan çıkıyor, karşı tarafa değer vermemek ve sorumluluktan kaçmak gibi görünüyor. Özellikle iş, sağlık ve güvenlik gibi konularda yapılan aşırı cimrilik ileride çok daha büyük sorunlara yol açabiliyor. Geçenlerde biriyle sohbet ederken bunu birebir gördüm. Sırf maliyeti düşük olsun diye iş yerine yaptırdığı sigortayı bile eksik teminatlarla yaptırmış. Bir şey olmaz mantığıyla hareket ediyor ama olası bir durumda yaşayacağı zararın farkında bile değil. Bu tarz insanlar genelde sigortayı gereksiz masraf gibi görüyor. Hatta çoğu neredeyse aracına kasko yaptırmaya bile tenezzül etmiyor. Ben tam tersini düşünüyorum. Aracımın kaskosunu Türkiye Sigorta’dan yaptırdım ve poliçeyi seçerken özellikle kapsamına dikkat ettim. Üstelik taksitli ödeme imkanı da olduğu için bütçeyi zorlayan bir durum olmadı. insan bazen küçük bir tasarruf yaptığını sanıyor ama eksik güvence yüzünden ileride çok daha büyük masraflarla karşılaşabiliyor. Bu yüzden bilinçli hareket etmek önemli. Açıkçası bu kadar cimriliğin günün sonunda en çok yine böyle insanlara patlayacağını düşünüyorum.
sigorta sektöründe 2026 yılının ilk çeyreğinde Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik güçlü bir finansal performans sergileyerek toplamda 11,7 milyar tl net kâra ulaştı. Türkiye Sigorta 6,4 milyar tl net kâr elde ederken geçen yılın aynı dönemine göre ciddi bir artış gösterdi. Türkiye Hayat Emeklilik ise 5,3 milyar tl net kâr ile benzer şekilde güçlü bir büyüme yakaladı.
bu sonuçlar sadece yüksek kâr rakamı olarak değil sektörün genel sağlığı açısından da önemli bir gösterge olarak değerlendirilebilir. çünkü sigorta şirketleri doğru risk yönetimi ve doğru fiyatlama ile hem kendi sürdürülebilirliklerini artırıyor hem de sistemin daha güvenli çalışmasını sağlıyor. teknik kâr tarafında da benzer bir güçlenme görülüyor. Türkiye Sigorta 6,9 milyar tl teknik kâr elde ederken Türkiye Hayat Emeklilik 2,8 milyar tl seviyesine ulaştı. bu da operasyonel olarak işlerin daha verimli yönetildiğini gösteriyor.
özkaynak kârlılığı oranları da dikkat çekici. Türkiye Sigorta yüzde 48 Türkiye Hayat Emeklilik ise yüzde 63 seviyesinde. bu oranlar şirketlerin sermayeyi ne kadar verimli kullandığını ortaya koyuyor. ekonomi açısından bakıldığında bu şirketler sadece kâr üreten yapılar değil aynı zamanda uzun vadeli fon birikimi sağlayan önemli finansal aktörler. özellikle hayat emeklilik tarafı bireylerin tasarruflarını sistem içinde toplayarak sermaye piyasalarına kaynak aktarılmasına katkı sağlıyor. müşteri açısından bakıldığında ise güçlü finansal yapı daha güvenilir bir sistem anlamına geliyor. çünkü sigorta şirketlerinin yükümlülüklerini zamanında ve eksiksiz yerine getirebilmesi bu tür sağlam kârlılık yapıları ile mümkün oluyor.
genel olarak bu tablo sigorta ve emeklilik sektörünün türkiye ekonomisinde giderek daha güçlü bir finansal aracılık rolü üstlendiğini gösteriyor.
bu sonuçlar sadece yüksek kâr rakamı olarak değil sektörün genel sağlığı açısından da önemli bir gösterge olarak değerlendirilebilir. çünkü sigorta şirketleri doğru risk yönetimi ve doğru fiyatlama ile hem kendi sürdürülebilirliklerini artırıyor hem de sistemin daha güvenli çalışmasını sağlıyor. teknik kâr tarafında da benzer bir güçlenme görülüyor. Türkiye Sigorta 6,9 milyar tl teknik kâr elde ederken Türkiye Hayat Emeklilik 2,8 milyar tl seviyesine ulaştı. bu da operasyonel olarak işlerin daha verimli yönetildiğini gösteriyor.
özkaynak kârlılığı oranları da dikkat çekici. Türkiye Sigorta yüzde 48 Türkiye Hayat Emeklilik ise yüzde 63 seviyesinde. bu oranlar şirketlerin sermayeyi ne kadar verimli kullandığını ortaya koyuyor. ekonomi açısından bakıldığında bu şirketler sadece kâr üreten yapılar değil aynı zamanda uzun vadeli fon birikimi sağlayan önemli finansal aktörler. özellikle hayat emeklilik tarafı bireylerin tasarruflarını sistem içinde toplayarak sermaye piyasalarına kaynak aktarılmasına katkı sağlıyor. müşteri açısından bakıldığında ise güçlü finansal yapı daha güvenilir bir sistem anlamına geliyor. çünkü sigorta şirketlerinin yükümlülüklerini zamanında ve eksiksiz yerine getirebilmesi bu tür sağlam kârlılık yapıları ile mümkün oluyor.
genel olarak bu tablo sigorta ve emeklilik sektörünün türkiye ekonomisinde giderek daha güçlü bir finansal aracılık rolü üstlendiğini gösteriyor.
bence mhrs ye kota getirilmesi genel olarak iyi bir uygulama. çünkü bir dönem sistem tamamen doluydu ve gerçekten ihtiyacı olan kişiler randevu bulmakta çok zorlanıyordu. bu düzenleme en azından bir denge sağlamayı amaçlıyor. ancak buna rağmen hala ciddi bir suistimal var. özellikle hastalık hastası diye tabir edilen kişiler sürekli randevu alıyor ve çoğu zaman bu randevulara gitmiyor. bu durum sistemin yine kilitlenmesine neden oluyor. sonuç olarak gerçekten doktora gitmesi gereken insanlar boş yer bulamıyor. bu da sistemin amacına tam olarak ulaşmasını engelliyor. bende bu durumla uğraşmamak için tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırdım. bu sayede ihtiyaç duyduğumda daha kolay şekilde randevu alabiliyorum. anlaşmalı hastanelere de türkiye sigorta'nın mobil uygulamasında bakıyorum çoğu yerle anlaşmalı olması da iyi bana bakın olan veya istediğim hastaneye gidebiliyorum. kontrollerimi de beklemeden yaptırabiliyorum. açıkçası mevcut şartlarda bu benim için daha pratik bir çözüm oldu
Bu konuda hem dünyada hem de ülkemizde maalesef çoğunluk sessiz kalıyor. Bunun dışında adımlar atan ve desteğini gösterenler benim için çok önemli. Dünya iyilik Günü’nde Türkiye Sigorta ve Kızılay’ın yaptığı kampanyayı görmek güzel oldu. Yardımların Kızılay aracılığıyla gerçekten yerine ulaştığını bilmek insanı rahatlatıyor. Kurumlar sadece destek vermekle kalmayıp, insanlık adına adımlar attığımdan yaptıkları daha yerinde oluyor. Bu dayanışma örneği ve yardımlarda emeği geçen herkese teşekkür ederim.