bugün

entry'ler (955)

aşık olmadan ölmek

Ödüm kopmaya başladı bundan ciddili , sebebi belki(!) de sürekli ona buna sevgilim var diye sallayıp milletin önünü kestiğim içindir. Böyle şeyleri hiçbi zaman takmadım çünkü istemedim kafam rahat olsundu, ne gerek vardı. insan piyasası zaten berbat, merak da etmedim böyle şeyleri. ama şimdi bu başlık bi canımı sıkmaya başladı sanki, milletin ruh ikizi, ikiz alevi falan var amk.
Pardn neys geçer, tamamen 25 yaş sendromu bu bence. 26 olunca Travis Bickle aynı ben diye dolanmaya devam ederim ben. evet.

üstteki yazarın entrylerinden karakter analizi

Karakter analizi yapamam da sözlük formatını silip atmışsın, gammaz olduğumu hatırladım sağol karşim. bi de
görsel

cinayet mahalline geri dönmeyen katil

Böyle bir şey yoktur. istisnasız hepsi döner.

taha duymaz

Zavallı çocuk. Sayfasında ‘son’ doğum gününü kutladığı kendi halinde pasta üflediği, iyi dileklerde bulunduğu bir video var. Gelen yorumların bazıları eklediğim fotodaki gibi... Ben bu çocuğun bu kadar zorbalığa uğradığını bilmiyordum. Ben baktığımda kendi halinde köyünde yemek yapan normal genç bir insan hatta 17 yaşında bir çocuk görüyordum. Ama siz kulağını, burnunu, tipini, zayıflığını, cinsiyetini, konuşmasını, kullandığı yamuk tavayı, oturduğu evini, fakirliğini ve hep öyle kalması gerektiğini -çünkü bu ezik tipler fakiri sever ve zenginliği sadece yüksek mertebeden birilerine yakıştırır, böyle birinin hayat standartları değişince de öfke ve haset duygularıyla kin duymaya başlar- dilinize dolamışsınız. Ne etti ulan bu çocuk size? Nasıl bu kadar kötü ve düşüncesiz olabiliyorsunuz? Hele bir insanı dış görünüşünden dolayı vurmayı hiç anlamam, siz mi seçiyorsunuz bu özelliklerinizi? Yorumların iğrençliğine bak deccal mi yetiştirdi ulan sizi. Öldü gitti işte kına yakın abv sizin siz ne sevmeyi bilirsiniz ne sevilmeyi bilirsiniz şerefsizler.

görsel

sözlük yazarlarının 2022 yılında yaptıkları mesafe

1. Atandığım şehre Türkiye’nin öbür ucuna ailem ile taşındım, işe başladım.
2. iki kez ameliyat oldum, 15 kg verdim.
3. Yüksek lisans başvurumda elendim.
4. Ehliyet aldım ve araba aldım.

t: bazı katedilen mesafelerdir.

görsel

tesadüf diye bir şey yoktur

Gerçekten çok enteresan. Bazı insanlar hayatımıza başka şeylere vesile olmak için giriyor. Bazı insanlarla başka insanlarla tanışmamız gerektiği için tanışıyoruz belki de. O insanların hayatımızda rolleri o kadardır, sizi biriyle tanıştırmış ve gitmiştir. Başıma gelenleri düşündükçe her şeyin bir örüntü içinde olduğunu fark ettim. Her olay başka bir şeye vesile olmuş. Olumsuz gördüğümüz olayların bile bir sebebi, bizi götürmesi gereken yerler var. Aklımdan asla çıkmıyor. Bu şehire atanmam (ki o olay da çok enteresan buraya geldiğim için bayağı bi üzüldüm, sonucu merak ediyorum. Neden böyle olması gerekti?) atanma sebeplerim bile belki de sana yakın olmam gerektiği içindi. insan istediği şeyi gidip de almalı. Bekleyen kişi ben olacağım ve karşıma çıkan sinyallere dikkat edeceğim bu günden sonra.

‘Bir işi yaptığınızda size zorluklar çıkıyorsa yapmayın o hakkınızda hayırsızdır; bir işi yaptığınızda size kolaylıklar geliyorsa yapın çünkü o hakkınızda hayırlıdır.’ Akış bizi olmamız gereken yere sürüklüyor nehire karşı yüzmeye çalışmayın arkadaşlar. içinizden gelen iradeniz dışında duyduğunuz o sesi dinleyin, kader ağlarını örüyor. Hiçbir şey tesadüf değil.

masumlar apartmanı

Bu dizide masum olan bir şey varsa o da apartmandır. Kimse söylemediyse ben söyleyeyim dedim. Ehe.

diyarbakır a gitmek

Bir benim yazdığıma bakın bir de şu bölücü hadsize. Aynen ordaki vicdanlı insanları sen hiçbir yerde göremezsin layık da değilsin, sana gel diye bayılmıyordu kimse sevgisiz.

T: bir eylem.

yazarların saçları

görsel

Bi insan buraya neden saçlarını ya da fotoğrafını atar ki? Neyse biraz da kendi yerime utanayım hep başkalarının yerine utanacak değilim ya.

diyarbakır a gitmek

Üniversitedeyken çook özlediğim durumdu. Ailem, evim burada. Ama şu son senemde gına geldi artık her şeyden. 9 ay evde geçer mi yav şaka maka geçti sözlük. Merak ettiğim yaşlarıma, üniversite hayatıma bak.

Edit: abv korona.

facebook

Bir ismail yk şarkısıdır. inanılmaz mantık hatalarıyla (mantık?) doludur. Şöyle başlar:

--spoiler--
internet kafeye gittim
Facebook sayfasına girdim
Adımı çılgın diye verdim
Artık ben de üye oldum
Tanıştım güzel biriyle
Yazışıyoruz günden güne
Merhem oluyor günlüme
Artık ben de seven oldum

Ama sevmeye bedel
Gözleri çok güzel
Öyle bir tatlı zor bulursun
Herkes sorar nerden buldun
--spoiler--

ismail abimiz şarkının başlarında yarasına merhem olan bir güzelle tanıştığından, artık kendisinin de seven olduğundan bahseder... Şarkının ortalarında ise acı gerçekle yüzleşiriz.

--spoiler--
Lokomotif gülşen
Çıtı pıtı birsen
Ah bir görsen
Cici bici ebru
Esmer banu
Tanışabilsen
Güzellerden güzel beğen
Ne istersen
--spoiler--

Ee hani sevmiştin la? Lokomotifi görünce nasıl da döndün. Neys kısaca günümüz errkeklerini, sosyal medyadan yapılan hayatsız ilişkileri özetler.

yeğen sevgisi

Çok farklıdır. Yeğenden bahsedince benim de kuzenim var deyip kıyaslayan var. Kuzen kim yav.

Doğum günlerinde bir anda gözleriniz dolar anlam veremezsiniz kendinize. Ya da abiniz, yeğeninizin yüzmeyi öğrenip havuzda karşı tarafa yüzebildiği videoyu gösterdiğinde duygulanırsınız. Bazen sizin ders çalışmanız gerekirken kapınıza dayanır açmanız için, bazen de sizi görünce 'halaa' diye üzerinize atlarlar. Neyss öyle işte... canınınız canıdır kısaca.

edit

Başak burcu mükemmelliyetçi bir ruh hastası olarak kulu kölesi olduğum özellik.

babasinin prensesi

Rica ederim. ❤️
"seviyorum ama kimi
en tatlı birisini
nasıl anlatsam sana
ilk harflere baksana"

Bir yazar haklı olanından.

sözlük erkeklerinin özelden taciz etmesi

Her türlü sosyal medyada karşı karşıya kalınan durumdur. Sıkmıştır tc erkeği. işinize bakın burdan düşmeyizdir.

uludağ sözlük

O güzel insanlar güzel atlara binip gittiler... Burda kalmanın bir anlamı yok. Ah be sözlük eskisi gibi değilsin. Zaten ben de hiç eski ben değilim. Artık gelmiyorum buralara. seninle güzel anılarım oldu her şeye rağmen. Yine güzel insanlar barındırman, eski günlerine dönebilmen dileğiyle...

kpss 2020

Gireceğim sınav. (inşallah yani giren ben olurum)

Millet rüyasında dağda bayırda koştuğunu görür, çimenlere yatar. Ben her trip attığında Osmanlı donanmasını yakan Rusları görüyorum. :(

güvercin

Karar verdim en nefret ettiğim hayvan. Her sabah gulululululu gulululululu diye çıkardığı sesle uyandırıyor. Paso balkonumda hep aynı yere konan, inatla her gün 3 5 kez gelen bir güvercin var sanki. Camı açıp sövüyorum, yan yan bakıp duruyor. el kol yapmama rağmen gitmiyor da, yok yok yürek yemiş bu. Konamasın diye balkon demirlerine çivi çakasım var çok sinirliyim sözlük aylardır girmiyordum bak buralara...

büyüdükçe değişen şeyler

insanları takmamaya, ne düşündüklerini umursamamaya başlamak. istenmeyen durum ve olayları kabullenmenin kolaylaşması.

schindler s list

Sanırım 4 saat olan film. Başyapıt falan bilmem ne ama ben sıkıldım valla. Hala 1 saat var bitmesine.

Tanım : Abartılmış balon filmlerden...