bugün

okuldan daha çok kahvehanede kağıt oyunları ile vakit geçiren , mesleği ile ilgili bir kitap dahi okumamış , kendini geliştirmemiş öğrencidir.

tabii ki sosyal olunacaktır ancak öğrenimini gördüğü bölüm ile ilgili de kendini geliştirmelidir.
ortalama kasmak için sürekli ineklemiş kişisel gelişimi için vakit ayırmamış sosyalleşmemiş öğrenci profili.
(bkz: hacı bununda abisi var mına koyim)
kendine ben niye okuyorum? ne olcam? diye sorular soran ve mezun olduktan sonra kendini kahvehanede gazetede sabah iş ilanları bakarak öğleden sonra batak atcak öğrenci profili.
büyük çoğunluğunu işletme fakültelerinde okuyanların oluşturduğu profildir.
şu anda uludag mimarlıkta okuyo olması ve mimarlığın mühendisliklerden hatta tıptan bile daha kıymetli olduğunu sanması ihtimaller arasındadır. ***
kpss'de türkiye genelinde toplam ataması 5 olan fizik öğrencisi bu profile çok uyar. kpssden minumum 95 almak zorunda olmasını öğrendikten sonra, ' lan ben bu kadar puanla türkiye derecesi yaparım be ' diye biraz özgüven tazeleyen, lakin ' türkiye derecesi alacak kapasite olsaydı zamanında hortlardı yaw ' antiteziyle birleşen, çelişki dolu insan olan ben en ideal profil olma yolunda hızla ilerliyorum.
ankara'da dayısı olmayan öğrencidir.
bilkent, odtü, boğaziçi, itü, sabancı, koç altılısı dışında tıp harici herhangi bir bölümde okuyanlar. acı ama gerçek..
diplomasını altın suyuna batırıp halka haline getirdikten sonra bilezik olarak kullanabilecek öğrencidir. *
(bkz: lord lucifer)
az önce kahveden geldim, evet batağın götüne vurdum hatta yanımda iktisat okuyan bir sözlük yazarıda vardı, lakin 4. sınıf olmama rağmen alttan dersim yok hatta bir derhanede öğretmenlikte yaptım lan, şimdi ben kahveyi mi bırakmalıyım yoksa dersleri mi? yok lan hiç bir şekilde bu profile uymuyorum en iyisi çay koyayım.
sosyal olmayan , çevre oluşturmayan , derslerin en azından birkaçına hiç ilgi duymamış , dil bilmeyen öğrenmek için hevesi bile olmayan , umutsuz , enerjisiz , nasılsa devlete atarız kapağı diyen öğrenci tipidir.
olayı anlayamamış, sadece dersleri geçip diplomaya odaklanırken iş hayatında ne haltlar döndüğünden bihaber kalmış tiptir. ulan staj yaptırırlar neredeyse her bölümde. süs olsun diye mi o stajlar. gidin dışarda neler dönüyor az biraz görün, mesleğinizle ilgili 3-5 adam tanıyın, hocalardan öğrendiğiniz gibi onlardan da bişeyler öğrenin diye.

zaten azıcık "üniversite havası solumuş adam" (her üniversiteye giden değil) bir şekilde iş bulur başlar bir yerden. kendi mesleğini yapmaz gerekirse ama iş bulur, para kazanır, hayatına devam eder. 4 yılını üniversitede geçirmiş, üstüne bir de diploma almış bi adam işsiz kalıyorsa ya dötü çok havadadır (bkz: tempra) ya da maldır (bkz: mal).
babası gemi!!! almamıs ögrenci modelidir.*
kimse darılmasın gücenmesin günümüz şartlarında
(bkz: iktisat okuyan öğrenci)
Üniversiteyi " Ben artık üniversiteli oldum, gezmek tozmak hakkım." diyerek nerde akşam orada sabah bir şekilde bitirmeye çalışan, "şu okul bir bitsin de bakarız" gibi boş bir düşünceyi kendisine felsefe edinmiş öğrencidir.
üniversitede okuyup da işsiz kalmayacam, işsiz kalmayacam diye kasıp bin bir türlü saçmasapan atraksiyona giren lakin bölümünün dandikliği itibariyle işsiz öğrencidir.

üç kuruş paraya çalışan zamanının canavar bölümlerinden mezun olmuş canavar gibi öğrencileri bilmeyen bu üniversite çömü kafasını çok duvarlara vuracaktır ulan 4 yıl okudum sadece okudum şimdi 250 milyona mühendislik yapıyorum atölyenin tekinde diye.
işsiz kaldıktan sonra en kutsal mesleklerden biri olan ücretli öğretmenlik yapacak olan kişidir.
-abi bi çay bi simit, hmm yok iki simit, yada bir simit iki oralet, ya da boşver abi sen bi iskender bir sezar salatası, ya şey ver ekmek arası yumurta sucuklu pilav ya üff..
-okulu bitirince ne olcan sen bakim?
-hakim.
-he olursun.
kopyanın piri olan öğrenci arkadaşlar...
(bkz: okul biterken benden bir halt olmaz karamsarlığı) *
üniversite mezunlarının üçte birinin işsiz olduğunu düşünürsek benim gözlemlediğim kadarıyla bir sınıfın üçte bir oranında sosyal olmayan dersle yatıp dersle kalkan öğrenciler vardır fakat işin bir de acı boyutu var eğer sağlam yerde bir dayınız varsa o zaman işsiz kalma olasılığınız düşer eğer bunların hiç biri yoksa yandınız hemen sosyalleşin toplum önünde konuşmaya kendinizi düzgün kelimelerle ifade etmek için uğraşın.
üniversite hayatı boyunca stajdan yararlanıp iş hayatını deneyimlememiş, yabancı dile hakim olmayan, düşük ortalamayla mezun olan öğrencilerin dahil olduğu grup.

ancak elbette iyi bir yerde tanıdığınız varsa yatarak bile mezun olsanız işiniz hazır oluyor bu ülkede.
1. cumhurbaşkanı
2. başbakan
3. maliye bakanı değildir babası.....
bu ders benim ne işimi yarayacak* ki sorusunu sürekli dile getiren öğrencidir. ya dersten ya da bölümden şikayetçidir.. ama geleceğini pek parlak görmemekteyim.