bugün

Türk Halk Müziği'nin unutulmaz ismi Özay Gönlüm'ün kendi icadı olan birbirine birleşik üç sazdan oluşan çalgısına verdiği isim
bostanlıda masalara giderken markette2 ytlye satılan ve güzel kafa yapan hala daha etkisi süren güzel şarap...
bahçelievlerde bulunan aile çay bahçesi. hoştur,şıktır,ucuzdu,türünün son örneğidir.
dosttur, sevilendir. ayrica yari olandir.
ucuncu nesil yazar.. aydın'lıdır.. nazilli anadolu lisesive istanbul universitesimezunlarındandır.. tipik bir ikizler burcu kadınıdır.. * enerji dolu, guleryuzlu, tatlı mı tatlı, canayakın, sıcacık insan, 12 yıllık dost..
erkeklerinmırcte hem cinsleriyle dalga geçmek için cokca kullandıgı ad.bide gizem vardır böyle iğrenç emellere alet olan isimlerden.
çankırı yöresinde haftanın belirli günlerinde bir araya gelerek hem eğlenen hem de birlik beraberliğin tadını çıkaran köylülerin bu toplantılarındaki her bireyin adı. toplantının adı da yaren gecesi.
Sevgi ve kardeşlik hamurunun, birlik ve dayanışma potasında yoğrularak, inançlı Anadolu insanlarının bir araya gelerek belirli ilke ve kurallar üzerine inşa ettiği, özel mekânlarda yaşanan milli kültür mirasımızın bir müessesesi; Oğuzlardan günümüze ulaşan ilim ve irfan yuvasıdır.
insan yetiştirme; insanı hayata hazırlama; sosyal düzeni ve güvenliği sağlama; halk müziği, halk mutfağı, halk tiyatrosu, halk edebiyatı gibi ulusal kültür değerlerini yaşatma ve yeni kuşaklara aktarma görevlerini yüzyıllardır yerine getirmiş bir sosyal kurumdur.
Türk tarihi içinde birçok sosyal teşkilata rastlamak müm­kündür. Bunlardan bir kısmı, za­man içerisinde fonksiyonlarını kaybederek ortadan kalkmış; bir kısmı da çeşitli değişikliklere uğ­rayarak günümüze kadar gelebilmiştir. Çankırı Yâren teşkilâtı bunlardan biridir.
Farsça ;yâr; kelimesinden türeyen yârân, eş, dost, tanıdık, yakın anlamlarına gelmektedir. Yârân, Ahmet Kıymaz'ın ta­biriyle, âdab ve erkânıyla yüz yıllar öncesinden günümüze ses­lenen sosyal bir teşkilâttır”
Türk tarihinde, Çankırı Yâ­ren Teşkilâtı gibi kurumlar, dev­letin icraatlarına yardımcı ol­dukları gibi, sosyal nizamın sağ­lıklı bir şekilde gelişmesine de katkıda bulunmuşlardır. Yâren teşkilâtı, yurdumuzun değişik bölgelerinde farklı şekillerde icra edilmektedir.
Yaran kelimesi, dilimize Farsça'dan geçen yâr kelimesinin çoğuludur. Yar, dost, sevgili, tanıdık anlamındadır. Dolayısıyla yaran dostları, sevgilileri, tanıdıkları ifade eden bîr kavramdır.
Yaran ve sohbet kelimelerinden oluşan Yaran Sohbeti terim olarak dostların, tanıdıkların bir gaye etrafında ülfet edip hemhal olmaları şeklinde tanımlanabilir
arkadaş...
muhabbetin dibine vurabileceğiniz, her türlü güzelliği içinde barındıran insan.
balıkesir ilinin ivrindi ilçesine bağlı bir köy.

ilçenin tüm köyleri için:

(bkz: ivrindi)
içerdiği anlamdan ötürü bayan ismi olarak sıkça kullanılan bir isimdir.
yar sevgili
dosttan öte yardan ziyadedir.
yar'in yaralarını sarar bazen...
kütahya'da bolca tüketilen gözleme çeşididir. haşhaşlı gözlemeyi içine marul,domates,ketçap ve mayonez ekleyerek dürüm şeklinde servis ederler. bunun adı da yaren olur . çok özel bir lezzet olmamasına rağmen bazı alkol gecelerinde panzehir olarak turşu suyu ile birlikte olumlu sonuçlar vermiştir.
az bilinen şiirdir.

eski gözleme şehri,bursa'da melek, kütahya'da azap
kurumuş porsuk nehri,çirkin ördek , fıstıklı kezzap
ufku kısıtlı vasat, hayaller fakat, paraya hayal sat
paslaşalım kınaları, yakalım kütüklere, şükredelim
kurtulunan günlere, girilmeyen badirelere

şair: hakan doruk
efelerin aşık oldukları kadınlara verilen ünvan.
aynı zamanda zeybek oyununu icra eden bayan dansçılara da yaren denilmektedir.
nauru nun başkentidir.
hangi yöreye ait bilemediğim gözleme çeşidi.
ismini unutunca tüm kız isimlerini saymanıza da neden olabilecek yiyecek.
hayatımda duyduğum en güzel isimdir.
tam bir ergen ismi.
Dost Anlamındadır.
dost anlamına gelen isimdir.
http://yarenlerdiyari.blogcu.com/yaren-nedir/1695115

ayrıca meret pardon markasiz ile olmayı düşündüğüm...
(bkz: yaren kültürü)
Anadoluda halen aktif olarak oynanır. Lakin oyun sert küfürlü olduğu için kızları almazlar gösteri alanına.
Dertleşilecek kız ismi.