sevgili 

/ 9
kapat
  1. sevilen kimse ya da kimsecik.
    (yahudi yerlesimci, 13.01.2006 04:21 ~ 01.01.1970 02:00)
  2. bir bilmecem var diyip bilmece olarak sorulan
    "onla oldunmu mutlu,onsuz oldunmu mutsuz
    sorusunun cevabıdır.
    (trda, 13.01.2006 18:02 ~ 01.01.1970 02:00)
  3. evlenilcek ve eğlenilcek kızların genel adı
    (sheva, 14.01.2006 01:30)
  4. bruker
    (kes ulan, 14.01.2006 01:53)
  5. insanin sevdigi, hayatina renk katan, hayatin sadece essek gibi calismak disinda seyler oldugunu da hatirlatan karsi cins..
    (Cagliari, 17.01.2006 13:08)
  6. içine girilen durum (bkz: kara sevda) ise her türlü pisliği kutsal olan kişi..kutsanmış kişi..doğuştan vaftizli..aferin ona kişisi..
    (rasko, 17.01.2006 13:10 ~ 28.06.2006 23:18)
  7. 1 .Sevgi ve bağlılık duyulan:
    "Millet yoludur, hak yoludur tuttuğumuz yol / Ey hak, yaşa; ey sevgili millet, yaşa var ol."- T. Fikret.
    2 .isim, Sevilen ve âşık olunan kimse, dost, yâr, canan.
    Kaynak: Türk Dil Kurumu
    (junky, 22.01.2006 03:09)
  8. bir hitap kelimesi..
    - sevgili kardesim polat alemdar
    (bkz: kurtlar vadisi ırak)
    (can, 07.02.2006 21:27 ~ 12.06.2006 19:36)
  9. can eriği,bahar yeli,karındaki tatlı karıncalanma,camdan biblo,ruheşi falandır başına eski sıfatı gelmeden önce.
    (veritaserum, 14.03.2006 04:08)
  10. (bkz: canan)
    (blackbattle, 14.03.2006 04:10)
  11. bırakıp gidene kadar cok sevilen varlık.
    (karpuzkabugu, 14.03.2006 20:49)
  12. sevgi sahibi kişi.
    (redwinemania, 14.03.2006 20:51)
  13. alm. die geliebte (bayan)
    alm. der geliebter (erkek)
    (can, 16.03.2006 01:06)
  14. çok güvenilmeyecek biriyse zamanla degerini kaybeden,ancak çok sevilen,gerçekten güvenilen biriyse herşeyi ugrunda feda edebileceginiz,ama yinede herşeye ragmen sizi bırakıp giden insan.*
    (sleepless, 23.03.2006 20:46)
  15. çogu kişinin hayatının merkezi olarak kabul ettigi yegane kişilik...
    (fasev, 29.04.2006 01:00 ~ 01:01)
  16. binlerce kılometre uzaktan bıle ınsanı cıleden cıkaran yıne de sevılesı varlık
    (vezir tonyukuk, 12.06.2006 16:08)
  17. sevgili

\"yaz\" dedikçe mevlaya, başa yazılan sevdadır sevgili.yürüdükçe yollar ona yürürsün, aynada kendini değil onu görürsün baktıkça.her nereye gitsen o vardır içinde.onsuz bir hayat yerine yok olmak tercihindir.

acıysa acı,sevinçse sevinç,onunla yaşamak istersin her neyse alnında yazılanı
    kalbin efendisidir hatta kalbin kendisidir sevgili.onla başlasın istersin her günün.o yanında olmasa da onla başlar günün.onla sürer ve onla bitirirsin.beklersin.yanyana olmanın o doyulmaz hazzına yaklaştıkça gün sayarsın 5-4-3-2- günler bir bir eksilir ve vuslatı göğüslersin ki hasret lime lime etmiştir kalbini.artık dayanacak halde değildir yüreğin ve sevdiğin gelir sana aşık gözlerle taa gözlerinin içine bakar seni sarar.kollarının arasında çektiğin onca sıkıntıyı unutuverirsin.

gün gelir uyuyamazsın sesini duymadan. gün gelir onsuz gülemezsin. gün gelir \"mevlam senin canını ne gün alırsa benim canımı da o gün alsın inşaallah\" dersin. ağladığını görürsün sevgilinin.\"sen nasıl güzel bişeysin böyle, ben seni nasıl buldum\" diye içten içe bir şükür cümlesi işitirsin.

günden güne daha bundan öte sevilemez inancına ters düşe düşe daha fazla seversin.anın ana eklediği tek şey daha fazla sevmekten gayrısı olmaz.sevinirsin.

sevgili.o uğrunda canını fedadan gayrı canın olmuş olandır.
    sevgili yaşadıkça içine sinendir.

yaşatan'a elhamdulillah *
    (şakayık, 12.06.2006 17:08 ~ 17:11)
  18. birgün gideceği kesin olan canlı türü
    (teneke adam, 12.06.2006 17:35)
  19. en cok kıskanılan, en cok sevılen, ugruna cok sey yapılabılen ınsan, guzel ınsan..
    (painkiller, 12.06.2006 17:44 ~ 19:14)
  20. uzaktaysa çok kıskanılan ve çok özlenen, sizi sinir etse bile katlanılan, hayatın anlamı varlık.
    (gonulcelen, 12.06.2006 19:03)
  21. tek bi gülümsemesiyle size hayatı bahşeden, tek bi sözüyle dünyaları başınıza yıkan insan
    (2_sleepy, 12.06.2006 19:35)
  22. hayatınızı güzelleştiren,cehenneme çeviren,kıskanan,kıskanılan özel insan...
    (devrim, 12.06.2006 19:37)
  23. (bkz: son askım) * *
    (can, 12.06.2006 19:49)
  24. Kendisinden yedi yaş daha büyük olan, evli ve dört çocuk sahibi soylu kadına bu mektubu yazdığında Goethe yirmi yedi yaşındaydı, bütün hayatını geçireceği ve 'Ben Weimar'lı bir dünya vatandaşıyım' diyeceği Weimar'a geleli henüz bir yıl olmuştu.
    Daha o yaşında, çok az yazara nasip olmuş olağanüstü bir şöhretin tadını çıkarıyordu, yirmi altı yaşındayken yazdığı 'Genç Werther'in Acıları' yalnızca Almanya'da değil bütün Avrupa'da büyük ilgi görmüş, kıtanın hemen hemen her yanında gençler Werther gibi giyinip Werther gibi konuşmaya, Werther gibi ölmeye başlamışlardı. Sokaklarda, Werther'in kitapta anlatılan kıyafetine bürünmüş, altın düğmeli mavi frak, sarı pantolon, fırfırlı pantolon, fırfırlı beyaz gömlek giymiş binlerce genç dolaşıyordu.
    Goethe'nin bu kitabında, çok yakın bir arkadaşının sevgilisi olan Charlotte Buff'a duyduğu aşkı ve bu imkânsız aşk nedeniyle çektiği acıları çok içten anlattığı için gençleri bu kadar etkilediği söyleniyordu.
    Sonunda çareyi tutkuyla sevdiği kadının yanından kaçmakta ve duygularını yazıp kurtulmakta bulmuştu.
    O büyük aşkın ertesinde rastlamıştı bir başka Charlotte'a.
    Charlotte von Stein zarafeti ve etkileyici kültürüyle bağlamıştı genç yazarı kendisine.
    Zor bir ilişkileri vardı.
    Sık sık yaptıkları kavgalardan birinde Goethe işte o mektubu yazmıştı.
    neden sana aci cektiriyorum sevgilim neden hep ya sana aci cektirmek ya da kendikendimi aldatmakla geciyor gunler biz birbirimizin hicbir seyi olmayacaktik amaherseyi olduk seni artik gormeyecegim yildizlari nasil seyrediyorsam bundan boylesana da oyle bakacagim demek
    (devrim, 28.06.2006 22:42)
  25. uyuyorsun, tüm gün, tüm gece... uyu sevgilim uyumalısın.. ama peki görüyor musun beni; rüyanda, belki karşında biran, hem de durup dururken? akından hiç olmadık zamanda sadece ismim geçiyor mu? sesimi duymuş gibi oluyor musun ansızın?
    o zaman nasıl anlayabilirsin ki sesimdeki burukluğun seninle konuşamamaktan, koklayamamaktan, gülüşünü duyamamaktan olduğunu... ve biliyor musun gecenin aslında ne kadar uzun olduğunu? bunları düşünmediğin için, sadece sana surat yaptığımı düşünmen ne normal birşey aslında çok iyi anlıyorum... ben anlıyorum da sen neden anlamıyorsun, içinde benim olmadığım her türlü şeye gıcık olduğumu? zaten o bana ayırdığın vakitlere sığmayacak kadar seninle saçmasapan bile olsa herşeyi ya da herhangi birşeyi paylaşmaya hasret olduğumu? evet üç günde böyle özler insan.. kime sakıncası olmuş ki bunun.. kime bir zararı dokunmuş ki özlenmenin..
    hayatının neresindeyim ben sevgilim? uykularında mı, arta kalanda mı, vakit bulduğunda mı, haftasonunda mı, yemek molanda mı, bir kısmında mı, bir çoğunda mı, nerdeyim? heryerde değilim biliyorum.. ama ne kadarındayım kestiremiyorum... bana hep aynı mesafedesin acımadan... çünkü hiç acı çektirmedim sana, seni kırmadım, basmadım ayaklarımın dibine bıraksanda kalbine.. sana ait hiçbirşeye savurganca dokunmadım ben.. bu yüzden benim gibi herşeye koyamazsın beni.. bu yüzden ellerimi hep biraz yabancı tutarsın, öpücüklerin hep az sonra bitecek gibidir, uykun hep uzak bana, hep bilinmeyen... sarılışlarımdan bir şarkı duymazsın. ve ne kadar öpersem öpeyim dudaklarından, boynundan, saçlarından susuzluğu bir türlü tükenmeyen yanlarımı bilemezsin..
    haklısın aslında.
    seni hiç incitmedim ki ben.. kaçmadım hiç.. -miş gibi yapmadım... bu yüzden aşık da olamazsın ki bana, özlemezsin de.. ama ne yapayım iflah olmaz biriyim, yapamıyorum sırf 'gerek' diye birşeyi.. içimden gelmiyorsa birşey ve içinde sen yoksan ben orda değilim.. belki de sırf bu yüzden birgün gideceğim.. izileyemeyeceğim sevgilin'mişim' gibi yapmak zorunda oluşunu..
    belki ben büyütüyorumdur ama farkındayım zaman zaman zorlandığını bu ilişkide...
    belki sen de bu kadar kocaman sevmek isterdin beni.. ama hayat gerçek ve gerçekler de acı öyle değil mi? tecrübelerin var, yargıların, infazların.. ama ben biliyorum ki, içinde bir yer var yine de beni taşıyacağın...
    neyse sana iyi uykular sevgilim.. sen uyu, ben geceyi beklerim...*
    (devrim, 29.06.2006 18:15)
/ 9
© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» yeni uuser olacaklara nick onerileri » agin in tarihi eserleri » dumur olaylar » aq diyen kiz » mensevik » diyatome » citroen » uludag sozluk te moderator olmak icin gerekenler » agri kesici ve ates dusurucu » filler ve ebabiller » kayseri erciyesspor » tembellik yasalari » mesaj hani » volkan arslan » ben seni hak etmiyorum » tugba ekinci » libre » sahin k nin soyadi » hazro nun tarihi eserleri » kelebek etkisi » yalnizlik » unutturulanlar » la wally » bullet time » hilesiz zar » internet hukuku » avare sarkisi » benimle evlenir misin » tanrinin cinsiyeti a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa