bugün

Çünkü kalitesiz ürünleri pahalıya satmaya çalışıyor o iyi dediğin markalar.

Mavi örnek, çuvalla para veriyorsun kot pantolona 1 aya kalmadan rengi atıyor. inkar etmeyin.

Ucuz ürünleri kaliteli diye fahiş fiyata satarsanız Avrupa'lı yemez.
an itibariyle bana kafayı yedirten en b.ktan sektördür!!??
yetişmeyen elde patlayan * mallar, reklamasyonlar fason takipçileri vs. vs. vs. insanın sağlıklı bir ruh yapısının olması imkansız. kısacası tehlikeli madde yaklaşma yanarsın!
türkiye ekonomisi'nin en önemli sektörlerinden biri; dokuma, dokumacılık.
buyuk bir ilerlemenin icine girmis sektordur. 90'li yillarin sonuna dogru bilen bilmeyen herkes bu ise girmistir. hesap kitap bilmeden girince malum olacagi uzre bu kisiler cokmustur. ancak gerek toptancilikta gerekse ihracatta cok buyuk bir yeri vardir turk tekstilinin. istanbul'da ozellikle merter ve zeytinburnu cevresi zerg kolonisi gibi tekstil doludur.
türkiye nin petrolü.
dunyada bitmeyecek sektorlerdendir. bir yerde bitiyorsa oraya yaziktir.
çalışma saatleri ne kadar insafsız olsa da, asgari ücretle sigortalı yarı zombi gibi çalışan emekçilerin haklarını alamadıkları bir gerçektir.
dokumacılığın temel taşı olduğu giyim sanayidir.

türkiye de en gözde tekstil yerleri istanbul tekstilkent, bursa ve denizlidir.
türkiye'nin yavaşlayan lokomotif sektörüdür.
Türkiye'de adıyamanlılar'ın ayakta tuttuğu sektör.
Ve unutulmaması gereken bir şey daha var;
(bkz: radyo ekin)
pamuk ithal etmesek yabancı tekstil ürünleriyle rekabetimiz zora girer.

pamuk çok genel bir etiket olup kritik unsur elyaf uzunluğu ve kalitesidir ki yerli pamuğumuzun ihracata ne kadar elverili olduğunu ihracatçılarımız bi zahmet açıklayiversinler.

boya ve kimyasalları saymıyorum bile.
tekrar çıkışa geçeceğini düşündüğüm sektördür. Çin deki hem corona virüsü olayı, hem abd nin yaptırım yapmaya çalışması yavaşa yavaş alımlarını üretimlerini kesmesi sebebiyle ucuz işçilik açısından üretim için cazibe merkezi olabiliriz.
Sağdan soldan duyumlarla işlerin ufaktan hareketlenmeye başladığı görülüyor.
bu iş üreticiye, pamuk eken çiftçiye, tekstil işçisine, tasarımcıya, grafikere, stiliste, modeliste, mankene herkese yarayacaktır inşallah.
dünya ekonomisinin %5'lik kısmını tekstil oluşturmaktadır. Ülkemizde koton, lcw, defacto gibi firmalar bu verilerden yola çıkarak fiyat politikalarını oluşturur. 800 lira geliri olan bir kişi aylık bütçesinden %5 gibi bir miktar ayırabileceği için 40-50 lira fiyat aralığında ürünler satışa sunmaktadır.
Dokumacılık, hayvansal, bitkisel veya kimyasal lifli kullanım ürünleridir. Giyilebilen her şey ve bazı dekorasyon ürünlerini de içine alan üretim sektörüdür.
popüler olduğu dönemlerde parası olan olmayan herkesin burnunu soktuğu sektördür. bununla birlikte anadolu'nun herhangi bir yerinden bavulunu alıp gelen bir çok insanı patron mertebesine getirmiş sektördür.