bugün

mikro-mba programları ile 2 ayda yoğunlaştırılmış, hızlandırılmış "mba 101" dersi gibi bir ders alabiliyorsunuz.

işletme/ekonomi dersi almamış yeni bir lisans mezunuysanız, faydalı olabilir bu mikro-mba.
birçok iş görüşmesinde hiç tecrübesi olmayan adayların bile 10 yıllık tecrübeli adayları geride bırakmasını sağlayan yükseklisans programı. ayrıca mba yapıp akademisyen olanlarda vardır. iş görüşmelerinde cv için büyük önem taşır.
bu bölümde master yapan herkesin kendini birgün bir şirkette ceo olacağını sandığı bir bölüm
bir gün bir çılgınlık edip, sana bunu soracağım sözlük desem
alay edip güler misin yoksa bi sike derman olup sen de sever misin sözlükçüğüm.

bu aralar parasına kıyıp özel bir üniversiteden almayı planladığım eğitim programıdır gençler, tavsiye niteliğinde bilgi sahibi yazar yoktur da hani varsa diye şansımı deniyorum. ben buradayım, bir kaç mesaj atında abuk subuk sorularımı soracağım birilerini bulayım bende.

tanımımsı : eğitim şart dedirten program.
herhangi bir şirkette yönetici olmak için herhangi bir alanda yükseklisans yapmak yeterli oluyor. illaki mba yani işletme şart değil sonuçta ceo olmak için mba okumak şart değil yada öğretim görevlisi olmak için sadece yüksek lisans yapmak yeterli. ancak zor bir bölümmüş muhasebe, finansal analizler, makro iktisat benzeri çok ders var sadece sözel bir alanda master yapmak daha akıl karı bana göre. mesela siyaset bilimi yada küresel ilişkiler alanında master yapan insan da akademisyen yada yönetici olabiliyor. işveren gidip uluslararası ilişkiler alanında master yapmışsın seni yönetici yapmam demez sadece okula bakıyorlar.
sonuçta diğer yükseklisans bölümleri de mba ile aynı değere sahip boşuna kendini yormak saçma olur. zordur muhasebe ve finansal analizler okumadan önce 2 defa daha düşünülmelidir. bende bunu düşünerek uluslararası ilişkileri seçtim master alanı olarak.
(#11928842) iki sene önce kabına sığmaz bir mutlulukla başlayan eğitim, tez yazımının gelip çatmasıyla saç baş yoldurtan bir hale evrilince, insan acaba diyor.
gündüz vakti adam s.kiyolar cümlesini belki de hayatımda ilk kez kullanmama sebep olmuş eğitim şeysi.

ingilizce, tezli ve 2. öğretimi aynı anda istemeyin benden size tavsiye.

aklımı kaçırdım.
koç üniversitesi executive mba programı 53.500 tl'lik ücretiyle "ne oluyor lan orda?!" dedirtir.
mba yapınca maaş katlanıyor sanmayın, ama öğrenmek iyidir.

türkiye'deki mba programları ile ilgili bilgi almak için şuraya bakabilirsiniz: http://www.mbabul.com
liseler için yapılanının t-mba olarak doğa koleji tarafından tanıtılmış master çeşidi. yalnız bize işletme lisansı gibi bir şeyler zırvaladılar gittiğimizde.
işletme master'ıdır. ülkemin genç üniversite mezunları (ben dahil) daha iyi iş, daha iyi maaş alabilmeyi hayal ettiklerinden dolayı "mba mi yapsam lan?" sorusunu sormaya başlarlar düşerler. genellikle ilk (ve kötü) iş tecrübesinden sonra bu istek hızla yükselir. üniversitelerin mba programına dahil olmak için genellikle bir miktar toefl ve gmat skoruna ve bazen de 2-3 yıl profesyonel iş tecrübesine ihtiyaç duyulur.

toefl= test of english as foreign language - yabancı dil olarak ingilizce sınavı
gmat= graduation master admission test - işletme masterı yapmak için gerekli ales gibi bir sınav

married but available (evli ama müsait) anlamına da gelir fakat, o çok farklı bir konuyu ilgilendiren bir kavramdır. fakat bu da yine gençlerimiz tarafından epeyce rağbet gören bir kavramdır.
koltuğu devralacakların yada yöneticilik hayalleri kuranların yüksek lisans tercihi. dün itibariyle sınav sonuçları öğrenilince, yapılabilirliğine dair inanç hayli artmış eğitim.

(bkz: yazar burda çok mutlu)
bunla ilgili bana komik gelen bir anım vardı.

yeni gelen bir hocamız kendisini tanıtırken amerika da mba yaptığını söyledi. ne olduğunu bilmeyen bir arkadaş da nba sanıp durdu. hoca açıklamasını yaptı tahtaya yazıcaktı. olay ordan sonra koptu zaten. adamın eli tutuldu. önce 'ma' yazdı sildi 'am' yazdı. bütün herkes gülmeye başladı. sonra sildi 'mbı' yazdı millet halen gülmekte sonra da doğrusu olan mba yazmayı başardı. adamın adı çıktı bir kere herkesin dilinde idi, daha yaptığı şeyi bilmiyor diye.

işte böyle saçma bir anı ama o an sınıfta acayip kopmuştuk onu hatırlıyorum.
yeni açılımı;

married but available
ingiltere'de yapmayı düşünen varsa türkiye'de yapmaktan daha pahalı değil.
http://www.facebook.com/ukegitimvekayitturu
bundan ortalama 1,5 yıl sonra, o zamana kadar 3 yılı geçmiş iş deneyimimle alacağım eğitim. şahsım adına altın kafese koyulabilmek için nadir ümitlerdendir. özellikle ingiltere'de yapılanı candır, canandır.
işe başlamadan yapılmaması gereken şey. iş deneyimi olmadan yapmak tek kelimeyle 20000 lirayı çöpe atmak demek. onun için (bkz: emba)
zormuş ben bunu gördüm. özellikle iş ile birlikte yapmak isteyenler, başlamadan evvel bir kez daha düşünsün.
(bkz: mature but available)

türkçesi:
(bkz: kart ama yenir)
M.B.A. (Master in Business Administration), iş idaresinde yüksek lisans derecesidir.Bir M.B.A. derecesi almak, eğer okula tam olarak devam ediyorsanız genellikle iki yıl alır. Mesleği olanlar daha uzun sürecek olan yarı zamanlı bir programı seçebilirler. Ayrıca on sekiz ay gibi az bir zamanda tamamlanabilecek idari M.B.A. programları vardır. Sınıflar genellikle hafta sonlarında bir araya gelir.M.B.A. programına kabul edilmek için, yabancı öğrencilerin bir lisans derecesine sahip olmaları gerekir. TOEFL testinde iyi bir sonuç alarak ingilizceyi net bir şekilde anladıklarını gösterebilmeliler. Çoğu öğrenci ayrıca GMAT (yüksek lisans yönetim kabul testi) testine de girmektedir. Dünya çapındaki bin beş yüz M.B.A programının çoğu bu testin sonuçlarını kullanmaktadır.Yarı zamanlı M.B.A programı sunan bir okul örneği olarak Maryland Üniversitesi verilebilir. Öğrencilerin seçme hakkı vardır.bütün işleri internet üzerinden yapabilirler. Ya da hem çevrimiçi çalışıp aynı zamanda normal derslere de devam edebilirler. Daha fazla bilgi için Web sitesi: umuc.edu
adımın baş harflerinden oluşan master çeşidi.
istanbul'a istambul diyen bir kişinin nba söylemi.

(bkz: mn çatışması)
minimum brain activity.
Bizzat yapılmıştır ve bir insan evladı olarak hayatımın 2.5 senesi verilmiştir. Görülmüştür ki iş hayatında başarılı olmanın koşulu MBA yapmak değil,nasıl poker surat olunacağının bilinmesidir...
2005 yılından bu yana mba mezunu olanların iş bulma olasılığı diğerlerine oranla %20 artmış.Yönetici statüsüne yükselmek isteyen iktisat fakültesi mezunlarının yapması gereken master of business administration.
nbaın cakması olarak hindistan basketballunun adı olma olasılıgı yüksek kelimedir.
(bkz: bollywood)