ankara da; leman kultur, dost kıtabevi, imge kitabevi gibi mekanların bulundugu sokaktır.
giriş çıkışında insanların kılık kıyafet tarz şekil deiğiştirdiği birer boyut kapısı olan özlenesi sokak
her renkten gencin görülebileceği sokaktır. bol miktarda eski solcu ve edebiyatçı vardır orda yürüyen. eskiden çok daha keyifli bir sokaktı, tinercisi mendilcisi şimdiki kadar çok değildi, ancak devir değişti.
(bkz: sonradan görme gotik kızlar)
içerisinde dost kitap evini ,imge kitap evini ve duvarını ,10 a 10 cafeyi ,leman kültürü ve imza toplayan don kişotu...barındıran, eski zamanlarda tadından yenmeyen son zamanlarda ise annem beni sevmiyo,babam beni sevmiyo,hayatdan nefret ediyorum,en iyisi ben siyah giyiniyim dünyaya küsiyim ağlıyım ıhhııı ıhhııööö diyerekten gezen arkadaşlarımızın bulunduğu sokak.verdikleri rahatsızlıkdan dolayı dost kitap evinin önü oturulmaması için demirlerle çevrildi yakında marjinallik adına o demirlere oturmalarını sabırsızlıkla bekliyoruz hadi bakalım gençler aslansınız siz yaparsınız.
Allahın her günü konur la yükselin kesişiminde bir eylemcik yapılan ama orada ki eylemlerin kimsenin takmadığını bilen ama yine yılmak bilmeyen eylemci gençlerin dolaştığı ve liseli çocukların takıldığı özentilerin bol olduğu kaşını gözünü boyamadan edemeyen "sokarım sınavına" diyen gençlerin takıldığı küçük bir sokak. leman kültürü tek işe yarayan kafe.
halkevleri genel merkezi nin de bulunduğu sokak.
konur sokak gençliği adı verilen, farklı olmanın tavan yaptığı,sürekli bişeyleri protesto eden gençlerin bulunduğu bir caddedir ankara kızılayda.bir zamanlar nihat genç'i görebilme ihtimaliyle sıkça gittiğim, paris'in Champ Elysees' si, ankara'nın konur'u diye fütursuz bir benzetme de yapabileceğimiz mekan.
ezgi çay evi vardır bu sokakta. zamanında üniversite gençlari takılırdı. şimdi bir garip halde. bir de köprüsü vardır bu sokağın. aynı anda bir sürü kişi en tepeden en alt basamağa kadar doldurur, kimi gitar çalar, kimi şarkı söyler, kimi birasını yudumlardı. son 3 senedir garip bi yer olmuş.
sokaga girdiginizde ayni anda isci partili tkp li partililerin yani sira gotik insanlar ust gecitte gununu geciren punk lar gorebileceginiz ankara korsan cd piyasasinin kalbinin attigi guzide bir sokaktir.
hepten kalabalıklaşıp çoluk çocuğun gezdiği bir yer haline gelmesi ile, daha önceki senelerde bu sokaklarda gezinen elit kişiler daha yukarılara, tunalı civarına doğru kaymıştırlar. orası da kalablıktan kendine gelemiyor ya, her neyse.
durağıma giderken geçtiğim ve içimi tarifsiz bir huzurun kapladığı sokaktır. kendimi çok rahat hissederim, kafeleri çok güzeldir. nazım kültür evine bir uğrayın.
nazım kültür evi'nin bulunduğu sokak.
eski fuaye yeni mülkiyeliler derneği'nin de bulunduğu, her daim kalabalık sokak...
hadi buluşalım dendiğin de adres verilmeden buluşulan sokak.
buluşma yeri: yöntem dersanesi.
gidilen yer: salon buluş.**
ankara mimarlar odası'nın bulunduğu sokak.
sokağın başında kahrolsun amerikan emperyalizmi diye bağıran bir kız ve ayağında da bir çift converse görürseniz şaşırmayın derim.
ankaranın en renkli, eğlenceli sokağıdır. belli bi süre önce oturup herşeyi konuşabileceğiniz kaliteli insanlar varken artık it-kopuk çoğunluktadır.ama yine de güzeldir.
ilk zamanlarda belki kendime karı kız bulurum niyetiyle gittiğim, daha sonra 2-3 tane kafa dengi elemanla arkadaş olduğum, metalcilerden ziyade punk ların doluştuğu, artık eskisi kadar güzel olmadığı söylenen sokak.
ankara da tarz kafelerin bulunduğu karizma sokak.
kitapçı cenneti.
aykırı gençliğin kurtarılmış bölge olarak gördüğü siyah makyajlı kızların yolun sağında solunda oturup farklılıklarını(!) gösterdikleri ilginç sokak.
ankara'nın tüm 18 yaş altı rockçı*** tayfasını cumartesi günleri bir arada kaldırım kenarlarında görebileceğiniz sokak. bu çocukları o saçla başla anneleri babaları nasıl dışarı salıyor yahu?
murphy'nin sıkça uğrayıp içtiği yerdir.
eskiden biz metalcilerin uğrak yeriyken şimdilerde emoların ve punkcuların takıldığı yerlerde oturduğu mekan olmuştur.
ara sıra ankaragüçlülerin baskın (!) düzenlediği sokak olarak da bilinir.

(bkz: götün göğe mi erdi)