bugün

sabahtan akşama kadar kuranı inceleyen, kelam, fıkıh gibi bilimlerle yüzyıllardır uğraşan mısır gibi ülkelerin neden hala bu kadar geri oldukları sorusunun sorulmasına yol açan entrydir."bir bilim kitabı olarak kuran"

sorunun cevabı ise, Kuranın bir bilim kitabı değil din kitabı olmasıdır.
kuran ın daha çok insanları düzgün ahlaka davet eden bir kitap olması gerçeğini akla getiren önermedir. içeriğinde okuyanın imanını kuvvetlendirecek bilimsel bilgiler olması o nu tam olarak bir bilim kitabı yapmaz.
Bir bilim-adamı'nın ya da bilim-insanı'nın kuran-ı okuması sonucunda varılan sonuçtur.
Evrim tartışmalarında sıkca adından söz ettiren kitap, son update tarihi üzerinden epeyce yıl* geçmesine rağmen hala, hergün updatelenen bilim karşısına çıkarılabilen kitap.
işteeee, 'mutlaka başlık açmalıyım! mutlaka başlık açmalıyım! ' düşüncesiyle, olur olmadık yerde kur'an-ı kerim'e saldırmaktan çekinmeyen, evde sıkıştıklarında tuvaleti kullanıp halıya sıçmadıklarından şüphe duyduğum yeni yetmelerin, beyin mıncıklaması geçirten önermelerinden biri daha.

ne cehalet içerisinde yüzen müslüman ülkelerin varlığı, kur'an-ı kerim'in değersiz bir kitap olduğunu gösterir; ne de bazı bilimsel konuları ihtiva etmesi, onu tam olarak bir bilim kitabı yapar. Allah, bu mübarek kitabı insanlığa hayati bir rehber olarak göndermiştir. onun tavsiye ettiği değerleri, hayatına yön vermek için ve tam anlamıyla özümseyerek kullanan insanların ve ait oldukları toplumların refah düzeyi yükselmeye açıktır.

ayrıca; saygı, insanlar arasında olması gereken çok güzel bir erdemdir. insanlar, birbirlerinin düşüncelerine ve inançlarına, rahatsız edici olmadığı sürece başkalarının yaptıklarına ve yaşam tarzına saygı duymalıdır. Velhasıl, bazı dangalakların beğenmediği, kapağını bir kez olsun açmayıp, sadece başlık açmak (sıçmak) için kullandığı bu yüce kitapta da bu erdemden bahsedilir.

ilk indirilen ayetin 'oku' olduğunu hatırlatarak, genç beyinlere! bu kitabı okuyup insanlara saygılı olmasını tavsiye ederim.
(bkz: ömer çelakıl)
sonuna kadar katıldığım önerme. zaten bu bilgiyi bulamayan ve loser olan gençler, felsefe denilen (bkz: felsefe/#6727070) hayalgücünde kayboluyor. onun bunun kitaplarını okuyarak bilim öğrendiğini zannediyor. aklı küçükler.
günümüz teknolojik gelişimleri ,bilimsel ve siyasal olaylarını nedense 3000 yıldır içinde bulundurduğu söylendiği halde,bu girişimlerin ve miladi değişimlerin bu dinin mensupları tarafından gerçekleştirilmediği gibi yıllar sonra "bakın işte nasılda kuranda insanın aya ayak bastığı tarih geçiyor." şeklinde ve türevinde ifade edenler tarafından yanlış anlaşılmış kitap.
ulan o kadar zaman aklınız nerde idi? senin yaradanın madem ayan beyan bazı bilgileri ifade ediyor bu kadar zaman neyi bekledin?

islam engin bir dindir.kuran elbette önemli bir dini belgedir ama yanlış anlaşılmakta veya anlatılmakta.
3 boyutlu koordinat sisteminde kitabin agirlik merkezi: y0_k
3 boyutlu koordinat sistemindeki insanin agirlik merkezi: y0_i
y0_k noktasindaki yercekimi kuvveti: nk
y0_i noktasindaki yercekimi kuvveti: ni
pi: 3,14
ereksiyon: onemsiz

ni > nk ifadesinin gecerlili icin her zaman y0_k > y0_i kosulunun saglanmasi gereken kitaptir.
kuran hem bir bilim kitabıdır hem de din. misal inceleyiniz:
http://www.kuranvebilim.c...leri/kuran_mucizeleri.htm
takip etmeyi bırakıp dünyayı kontrol ederken, dünyaya madara olacak duruma gelmek.
(bkz: dini bir kaynak olarak das kapital)
yere vurulan asa ile ikiye ayrılan denizin sırrını, bir gemide toplanan milyonlarca hayvan türünün (fil, kırkayak, bukalemun, kobra, meyve sineği vs) hayatta kalma mücadelesini, kaburga kemiğindeki xy kromozomlarının xx'e dönüşebileceğini bilim insanları hep kuran'a bakarak öğrendiler. bunlar hep günümüzde modern bilim* tarafından kanıtlanmış gerçekler. sen ne sanmıştın akıllım?
kuran bilim kitabı olsaydı o zaman islam dini diye bir şey olmazdı. bilimsel bilginin, gözlemin, deneyin ne demek olduğunu bilen insan elmayla armudu karıştırmaz. din demek inanç demektir. bilimle inanç farklı şeylerdir.
kuran'da insan kendini bulur, kendini tanır, ruhani bir şeyler bulur, çünkü dini bir kitaptır.
(bkz: din)
kuran'ın diğer dini kitaplardan farkı ise bilim ile iç içe olmasıdır bilimi inkar etmez.
bilimsel gelişmelerde kuran'dan örnek vermelerinin nedenide budur.
yoksa ''bakın kuranda yazıyordu zaten biliyorduk böyle birşey yapacağınızı, sizin yapacağınızı bildiğimizden biz sizi izledik sadece'' demek gibi bir niyetleri yoktur.kuranın bilimi inkar etmediğini söylemektir amaçları.
ilk ayeti ''oku'' dur buda bilime ve öğrenmeye ne kadar önem verdiğini gösterir.
ki bilim para ile gerçekleşen bir olaydır.
dünyanın en gelişmiş teknolojilerine baktığınız da aynı teknolojiye sahip insanların dünya ekonomisinde etkili rol oynadığınıda görürsünüz.
para mı bilimi geliştirir yoksa bilim mi para kazandırır o ayrı bir konu tabi ki.
fakat 1940 ta kurulan bir devlet teknolojik olarak bir sıçrayış yaşıyorsa ve bu devlet dünya ekonomisinde etkin bir rol ise para bilimi geliştiriyordur.
(bkz: israil)
--spoiler--
lakin bu mübarek kitaba sahip müslüman devletlerin neden cehalet içinde yüzdükleri bilinmemektedir.
--spoiler--

söylemesi ise bambaşka bir konudur. hangi devletler?
iran gayet güzel entelektüel insanlar ile doludur.
o sarıklı mollalar kendi bilgisayarlarını, arabalarını, deniz altlarını ve yazılımlarını yapacak kapasitedirler.
kıtadan kıtayı vurabilen, katı yakıt maddesi ile çalışan füzeleri yapacak teknolojilere sahiptirler.
iran sineması da dünyanın en iyi sinemasıdır.**
(bkz: cennetin çocukları)
ve tabi nükleer santraller.

ya din gibi bir olgunun olmamasından dolayı kendilerini geliştirmemeleri için bahanesi olmayan küba?
cep telefonu daha geçen yılın ortalarında ülkeye girdi.
ülkedeki bilgisayar fiyatı 800 dolar bir işçi maaşı ise 20 dolar.
internet erişimi okullarda ve devlet dairelerinde hala yok.
bahane ise ambargo fakat iran'da ambargo uygulanan bir devlet.
(bkz: küba)
liseyi okuduk çoğumuz herhalde, di mi? hani kimya kitabı vardır, fizik kitabı vardır. içinde bir sürü bilimsel bilgi bulunan.

şimdi alalım bu içinde bir sürü bilimsel gerçek bulanan kitapları, okumayı yeni çözmüş bir çocuğumuzun eline verelim. ne anlar? bir bok anlamaz kardeşim.

peki o anlamadı diye o bilgiler yalan mı oldu? gerçekliğini mi yitirdi? hayır tabi. o çocuk ne zaman o bilgileri anlayacak düzeye gelir, o zaman anlar, farkına varır.

kuran'da böyle işte kabaca.

insanoğlu ne zaman o bilgiyi algılayacak düzeye geliyor o zaman anlıyor, yoksa yüzyıllardır o bilgiler duruyor orada.

tanım; kuran'ın anlayana,anlayabilene ve her şeyden önce iman edene kendini açmasının ifadesidir.
Her canlı çift -erkekli, dişili- yaratılmıştır.
– Bölünerek çoğalan bakteriler cinsiyetsizdir.
Buradan bilim adamlarının hatalı oldukları anlaşılmaktadır. Bakteriler canlı değildir.

Birbiriyle karışmayan denizler vardır.
– Deniz suları daima karışır.
http://www.evrimagaci.org/fotograf/56/3917

Şüphesiz allah en doğrusunu bilir.
Bunu iddia etmek yersizdir. Elbette kuranda dünyadan örnekler verilir ama gidip de doğa olaylarını açıklamaz. Zaten öyle olsa dini emirlerin olduğu bir kitap olmazdı. Kuran eğiticidir ama bunun akademik anlamda olmasını beklemek saçmalıktır. Sonuçta okul sınavlarına değil ahirete hazırlamak için vardır.
Bütün okuyan insanların mantık ve yaşam tarzı olarak kanul ettikleri bir kitap.
Evet bir bilim kitabıdır. Evrenin sisteminden tut tüm doğa olaylarını, Dünya'yı, insanı anlatmaktadır. Sadece bir bilim kitabı da değil eğitici de bir kitaptır ve felsefi de bir kitaptır, teşbihte hata olmaz, Kur'an, Allah'ın felsefesidir.