iran 

/ 7
kapat
  1. kâbus ülke.
    (ferrole, 16.01.2006 17:15)
  2. kızım olmadan asla nın iskeletini olusturan kültürü tasıyan ülke, eskiden çok modernmis derler biz yetisemedik
    (kedidoktoru, 16.01.2006 17:16)
  3. kabus ülke zannedilen fars medeniyeti..
    (rasko, 16.01.2006 17:16)
  4. Bir de burda çok fazla Azeri bulunur. Yaşadıkları bölgeye de iran azerbaycanı diyorlar.
    (ratata, 16.01.2006 17:46)
  5. hakkinda yazilanlardan, cogu kisinin irandan hic haberi olmadigi anlasilan guzide, yasanasi memleket. 'kizim olmadan asla' gibi kitaplardan iran'i ogrenmektense daha mantikli ve muteber kaynaklara basvurmak akillica olacaktir.
    ayrica kadin egemen bir topluma sahiptir. ilginc, turkiyede tam tersi zannedilir halbuki. ve turkiye, irana gore cok daha tutucu bir memlekettir.
    (child, 20.01.2006 04:25)
  6. islam'ın yönetim sistemi olarak uygulanmaya çalışıldığı bu zamanda bu işi oldukçada iyi beceren ülke.
    islami yönetim şekli hakkında hiçbirşey bilmeyen cahillerin bok atmaya çalıştıkları güzide ülke.
    meclisindeki kadın parlamenter sayısı türkiye büyük mllet meclisindeki kadın millet vekili sayısından fazla olan ülke.
    kadının reklamlara malzeme olmaktan kurtulduğu ve değer kazandığı harika ülke.
    şimdiki başkanı ahmedi nejat'ın süper güç abd ye kafa tuttuğu yer.
    nükleer enerji hakkımı söke söke alırım diyen bu hakkı için savaşa girip büyük zayiat vermeyi göze alabilecek teknoloji manyağı memleket.
    kadınlarının sosyal alanda oldukça başarılı olduğu tiyatro ve sinema alanında büyük başarılara sahip bir sistem.
    (bkz: iran sineması)
    güreş sporu konusunda ciddi çalışmaların yapıldığı yer.
    (bkz: huhh yoruldum)
    (Mosquito, 20.01.2006 04:57 ~ 28.01.2006 23:21)
  7. sistemli bir karalama politikasına maruz kalan harika ülke.
    (Mosquito, 20.01.2006 04:58)
  8. sınır komşumuz... yüzyıllardır savaşmadığımız devlet..

"ülkenizdeki bu ahlaksız rejim elbet birgün yıkılacaktır" diyebilen bir büyükleçiye ve hizbullah terörünü dünyaya pazarlayan yönetime sahip ülke...
    (ferrole, 25.01.2006 17:09 ~ 11.07.2006 12:33)
  9. Nerdeyse hicbir ulkenin yapmaya cesaret edemedigini yapan, cikip Amerikaya meydan okuyan ulke...
    (Mystic Rose, 25.01.2006 17:15)
  10. Avrasyanın , dolayısıyla dünyanın merkezinde bulunan , konumu , tarihi , şu andaki radikal rejimi ve de nükleer çalışmaları sebebiyle dünyanın gündeminde olan ve de uzun süre de gündemde olacak gibi gözüken komşumuz.
    (yıllaryılı, 25.01.2006 17:39)
  11. (bkz: amerika'nin iran'a saldirma ihtimali)
    (child, 25.01.2006 17:40)
  12. bu arada iran'ın nükleer çalışmaları ve abd müdahalesi ihtimali hakkında bilgi sahibi olmak için cumhuriyet gazetesindeki bilgilendirici yazı dizisi okunabilir.
    (yıllaryılı, 25.01.2006 21:27)
  13. şu anda amerika ya posta koyabilen tek ortadoğu ülkesidir. islam devrimi nden sonra yönetim şekli ve anlayışı değişmiş sah zamanındaki amerikan bağımlısı yönetimden bağımsız yönetime geçilmiştir. fakat devrimden sonra islami tandanslı yönetim yerini teokratik yönetime bırakmıştır. şu an mollalar ve muhafazakar kanadın etkili olduğu teokratik-şii devlettir.

yönetiminin savunduğu şey islamdan uzaktır. türkiyedede güzide bir örneğini gördüğümüz turan (türk-islam) mantığına benzer bir mantıkla yani pers-islam mantığıyla hareket etmektedir.

azerbaycan-ermenistan savaşı ndaki tutumu, çeçenlere karşı tutumu, rusya ya karşı tutumu, israil i tanımaması, ahmedinejad ın çıkışları iran ın pers-islam çizgisini özetleyen siyasi hareketlerdir.
    (sosyoklon, 08.02.2006 15:07)
  14. cumhurbaskani mahmud ahmedinecad olan komsu ulke. su sıralar amerikayla dalasmasi ve nukleer enerji faaliyetleri ile piyasada nam salmakta*
    (cell-im, 08.02.2006 15:11 ~ 15:15)
  15. kendi üretimini kendisi yapması hasebiyle köle olmaktan kurtulmuş,bu yüzden köleliği ve de köle düzenini seven amerika tarafından sevilmeyen ülke.
    (palta, 08.02.2006 16:22)
  16. Tarih boyunca 8 kez kıtasal imparatorluklar kurmuş,8 kez'de istilaya uğramış fakat yinede ayakta kalmayı bilmiş insanların ülkesi.
    (Crusty, 08.02.2006 16:28)
  17. (bkz: iran kedisi)
    (cikarinbeniburdan, 08.02.2006 17:49)
  18. kadınları çok güzel olan,kanımca dünya dengelerini istediği an değiştirebilecek ketum ülke.adamlar yıllardır füze teknolojileri üzerine çalışıyorlar ki zenginleştirmeye çalıştıkları uranyumlar da cabası.geliştirmeye çalıştıkları sahab 6 nın menzili 10.000 km..bu alanda gerçekten ileriler.ırak gibi işgali kabullenmeyeceği aşikar.olası bir savaşta kan ağlatır bence dünyaya * .
    (Elendil, 11.03.2006 16:35 ~ 22.04.2006 21:21)
  19. seriat kanunları geçerli olan ülke.
    (hasnicktir, 18.04.2006 23:40 ~ 23:50)
  20. Asla örnek bir islam ülkesi olarak gösterilmeyecek kadar batıl ve islam'dan uzak inançlara sahip ülke.islam inançlarını çarpıtmakta çok başarılıdır.Bunun yanında ABD ve israil'e meydan okuması tebrik edilesidir.
    (italiano, 18.04.2006 23:46 ~ 19.04.2006 00:05)
  21. hayatında türkiye nin dışına çıkmamış ve amerikan filmlerinden gördükleri kadarıyla bilenlerin fütürsuzca saldırdığı; yobaz, cahil ve geri kalmış zannettiği ülke. öncelikle şunu belirtmek lazımdır ki pers kültürü medeniyetler tarihinin en eskilerinin başında gelmektedir ve iran bizim asla anlayacağımız derinlikte ve gelişmişliktedir.
    türkiye iran olmaz, olamaz. iki medeniyet çok farklı bir kültürel birikim, yaşam felsefesi geliştirmişlerdir. tek ortak noktamız belki de iran da aynı türkler gibi tarih boyunca esaret altında kalmamıştır. evet, iran objektif değerlendiriliği zaman komsumuzdur ve halihazırda keşfedilmesi gereken bir cevherdir.
    (steve, 19.04.2006 00:01 ~ 00:02)
  22. Amele pazarından kendilerine bir cumhurbaşkanı seçmiş ülke. Türk kültüründen kat kat öte bi kültüre sahip olabilmiş, fakat belli nedenlerle* yozlaşmış, güçlü medeniyet.

(bkz: mahmud ahmedinecad)
    (baybars, 19.04.2006 00:06 ~ 00:15)
  23. kökenleri ingilizlerle aynı olan ırk.devlet radyolarında batı müziğinin yasaklandığı, özel kanallarda sık sık silah kullanımının öğretildiği kendini muhtemel bir savaşa hazırlayan ülke.
    (kekistanlihobbit, 19.04.2006 00:13)
  24. yozlaşmadan önceki zamanlarında halkın paralarının şah ve ailesinin lüks yaşamları için harcandığı ülke. iran islam devrimini gercekleştirdikten sonra herkes neyin ne olduğunu anlamıştır. nitekim son secimlerde kimse ihtimal vermez iken halk ahmedinecad ı secmiştir. hepsini bir kenara bırakırsak dik duruşuyla dünyada saygı uyandıran ülkedir ki şimdiye kadar sınırları dışında herhangi bir sorun çıkarttığıda vaki değildir. yıllardır iran öcüsüyle bizi korkutanlara derim ki, ideolojin devlet rejimin ne olursa olsun keşke bizde bu kadar da olsa dik duruş sahibi olsak.
    (bir musibet, 19.04.2006 00:18)
  25. cok ilginc, bir yargi mercii tarafindan 80 sonrasi donemde "islamci"* terorun yuvasi ve kaynagi olarak gosterilmis iran.. seksen oncesinde, islami yahut islamci* terorun kaynagi filistin ve lubnan iken seksen sonrasi donemde iran'dir deniliyor.
    bu da, mahkemede verilen kararin sebebi olarak zikredilmis.. saka gibi yahu.. hayir, bir yargi kurumu tarafindan yapilan aciklamada bulunmasini gectim.. seksen oncesinde filistin, komunistlerin egitim aldigi yerdi.. islmacilarla ne alakasi var.. ki seksen sonrasi islamci teror diye bir sey turkiyede mevcut degildir.. bunu bilmek icin de yargic yahut savci olmaya da gerek yok.. (bkz: ya ben lan neyse bi sey demiyorum)
    (child, 19.04.2006 00:24)
/ 7
© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» muro » senin dilini keserim » denizz » minibuse binerken biss diyen teyzeler » kutu kutu pense » omer seyfettin » coitus interruptus » bir yabanci dil olarak giyinmek » istanbul bursa 75 dakika » azrail e hareket cekmek » kose yazari » hasanoglan ataturk anadolu ogretmen lisesi » gyrados » capan » 2030 yilinda cep telefonu ozellikleri » nadas » dugun fotografi » nonda nin fenerbahce ye goz kirpmasi » in tune » turklerin yabanci klipleri araklamasi » recep tayyip erdogan » terlik » erkeklerin garipsenen davranislari » bos isler bakani » ikinci olmak » sahin gorunumlu bmw » koller » pasinler in tarihi eserleri » beyin engelli a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa