bugün

ilkokulda bile hocasından ders almayıp bilakis ona ders veren terim'in korkarım ki iyi bir ders alacağı turnuva olacak.
Türkiye bu turnuvada eğer ki; defans bireysel bir hata yapmaz ise an itibariyle harika olan bir hucum hattı ile en az çeyrek final oynayabilir... ondan sonrası zaten masa başı işi ona da güçleri yeterse daha ilerisi bile olur... harika bir hucum hattı var ve bunu iyi kullanacak olan terim'de avrupada önemli bir kulübe gidebilir... umarım hayal kırıklığı olmaz bizim için...
gayet iyimser bir insan olmama rağmen milli takımımızın gruplarda 0 puanla sonuncu olacağını düşündüğüm turnuva. hala kadroya alınan saçma sapan isimler, şu uruguay denen takıma karşı bile 2 kere öne geçip de yenilmeler falan şahsımı son derece umutsuzluğa itmekte. fatih tekke yok, emre aşık var... emre aşık son 10 senede aysun kayacı'yla reina'ya gitme dışında napmıştır ki bu takımda hala kendine yer bulabilmektedir? ulan geçtim 10 seneyi kariyerinde hangi maçta "vay anasını" dedirtecek bir futbol oynadı ki? açıkçası ben görmedim... sonraaaa bu sezonun en formda isimlerinden biri olan mehmet yıldız yok, ama beşikaş taraftarına her maç saç baş yolduran gökhan zan isimli vatandaş gene banko oynamakta... futboldan anlamıyorsanız bari azcık sözlükleri okuyun da insanların bu adamlar hakkındaki yorumları hakkında bilgi sahibi olun... ve bu defans kurgusuyla portekiz'in o uyuz olduğum topçularının da bizi önlü arkalı stereo hamile bırakacağı da gayet muhtemel... ama ders almassınız siz ders verirsiniz doğru... üzülüyorum ki milli takım da çok acı bir şekilde dersini alacak bu turnuvada...
türkiye'nin portekiz'e yenilecegini, isvicre'yi yenecegini ve de cek cumhuriyeti ile berabere kalacagini düsündügüm turnuva. gruptan cikarmiyiz nolur bilemem.

ama 4 puan ile grup ikincisi olarak cikip, b grubu muhtemel birincisi almanya ile ceyrek final'de de sanki karsilasabiliriz gibime geliyor.
Gruba ve bizim kadromuza baktığımda sonucunu kestiremediğim turnuvadır.
milli duyguları bir yana bırakırsak hiç umutlu olmadığım şampiyonadır. rakiplere bakıyorum portekiz, çek cumhuriyeti, isviçre. ikisi dünya futbolunda ekol birisi turnuvanın ev sahibi. kendi milli takımımıza bakıyorum ne olduğunu hala çıkartamadım. nispeten hücum hattımız rakiplerle boy ölçüşecek kadar ama defans tam bir ufak çaplı doğal felaket. kimin oynayacağı belli değil ama kim oynarsa eminim diğerini aratmayacak kadar kötü oynayacaktır. tek elle tutulur gökhan gönül'de sakat olduğuna göre ne yapsak boş. duva edeceğiz hep beraber. moral bozmak istemem ama bu sene tek adam gibi oynayan servet de sakat olduğuna göre muhtemel geri dörtlüyü sayıyorum.

sağda sabri yani büyük ölçüde cristiano ronaldo'nun karşısında oynayacak. o olmazsa ibrahim kaş yaparken göz çıkaran. ortada nazik stiliyle forvetlerin sevgilisi gökhan zan ve bildiğin balta emre aşık. solda zaten hakan balta. hakan balta pek hata yapmasada çok düz ve yavaş bir adam. turnuva için oldukça yetersiz. gerçi maldini vardıda fatih terim mi almadı? o oynamazsa ibrahim üzülmez oynar ve hepimizi oldukça üzerdi.

neyse lafı fazla uzatmadan diyeceğim şu ki yukarıdaki kadroyla portekiz maçı tam bir tecavüze dönüşebilir. birde kalede volkan olursa tam anlamıyla asian girl and black man durumu yaşanabilir. şom ağızlımıyım belki evet ama gördüğüm bu. yinede tabiki tv başına geçip hayvanlar gibi böğüre böğüre destekliyeceğim milli takımı. yensin potekiz'i bende bu entry i çatır çatır yiyip üstüne soğuk su içeyim. tersi olursa en azından teselli olarak ben demiştim deyip böbürlenirim hatta kendimi bir bok zannaderim götüm kalkar.
Milli takımın kabusuna doğru giden bi yoldur.

Bir kabus bu kadar kötü başlayabilir..formda bir Portekiz 'milli takım oley' diyene kadar galibiyeti garantilemiş olabilir..Ronaldo Quaresma ikilisi muhtemel Balta, Servet, G.Zan ve neydüü belirsiz bir sağ bek ile baya eğlenebilirler.. E.aşık ve Sabri oynarsa daha da çok eğlenirler.. G.Gönül ün sakatlıında olmayan bir M.topuz un ardından i. Kaş'ın da kadrodan çıkarılması ha üç yemişiz ha beş demekten başka bişey deildir.Bi nevi harakiridir.
Turnuva takımı olmanın yolu katı ve düzenli bir defansif yapıya sahip olmakla başlar.
bkz: Yunanistan ve italya.(Euro 2004 ve WC 2006)
resmi şarkısı shaggy - like a superstar olan organizasyon.

http://www.izlesene.com/i...ke-a-superstar/4236662738
türkiye, yunanistan, fransa 3'lüsünden birinin şampiyon olacağını düşündüğüm organizasyon. eduardo da silva'sız hırvatistan ve 90 ekolünün yıldızlarından yoksun çeklerin hayal kırıklığı yaratmaları olası.
16 takımın kadrosunda bulunan toplam 368 futbolcunun 174'nün kendi ligleri dışında oynadığı organizasyon.

(bkz: lejyoner)
(bkz: gereksiz bilgiler)

bonus: (bkz: fazla bilgi göz çıkarmaz)
son 2 güne girmiş olan heyecan fırtınası.
atv'nin yayınlayacağı turnuvadır. ancaak uydusu olanların bi' sürprizle karşılaşacağı turnuvadır. milliyetin haberine göre atv uydu yayınında maç saatlerinde şifreli yayın yapacakmış. kablolu ve normal anten de bi' sıkıntı yokmuş. böyle brşey olursa millet maç saatinde galeyana gelir valla. çözümü üretilmeli. insanlar mağdur edilmemeli.

(bkz: uludağ spor servisi)
şarkılarından biri shaggy- feel the rush dır.
frank lampard,steven gerrard,john terry,rio ferdinand,wayne rooney gibi yıldızların evinden izleyeceği organizasyon.
dizilere 1-2 hafta öncesinden sezon finalini yaptırmış organizasyon.
an itibariyle st. jakob park stadı'nad açılış töreni yapılmakta olan turnuva.
an itibariyle ilk düdük çalınmıştır.
lan insan bi takimlarin ismini skorunu filan bi köşeye yazar yani.hazilik karsilasmasi sanki. iste o sampiyona.
özellikle 7 haziran 2008 portekiz turkiye maci yayın yönetimi ile dünyaya futbol yayın yönetmenliği dersi verilmiş şampiyonadır.

özellikle digitürk ün çıkarması gereken çok ders olduğu şampiyonadır.
almanya'nın bugün oynayan maçta polonya karşısında sergilediği futbolun müthişliğiyle turnuvanın en büyük favorisi oldugunu belli ettiği maç. takım disiplininden 90 dk. boyunca kopmuyorlar. bülent tulun'un dediğini göre podolski'nin attığı ikini golden önce 35 civarı pas yapmışlar.

büyük ihtimalle italya almanya finali oynanacaktır.

(bkz: 29 haziran 2008 almanya italya maci)
türkiye'nin hayal kırıklığına uğradığı turnuva gönül isterki tur atlayalım ama durum pek iç açıcı değil.

edit : bu türkiye bizi yanılttı inadına silmem bu yazıyı. *
şu ana kadar yenilen takımların gol atamadığı turnuva.

euro 2008 a grubu

(bkz: 7 haziran 2008 isviçre çek cumhuriyeti maçı) (0-1)
(bkz: 7 haziran 2008 portekiz türkiye maçı) (2-0)

euro 2008 b grubu

(bkz: 8 haziran 2008 avusturya hırvatistan maçı) (0-1)
(bkz: 8 haziran 2008 almanya polonya maçı) (2-0)
süprizin çıkmadığı, bomba oynamayı seven iddaacıları üzen turnuva.
henüz bir yıldız yaratamamış turnuvadır...
böyle giderse yeni bir yıldız da doğmayacak gibi geliyor...
ilk 2 gün itibarıyle çok sıkıcı geçen turnuva. lan ben mi görmedim yoksa yok muydu? hiç tribün güzeli olmayan bi turnuva lan bu!! biz alışmışız kardeşim her tribünde bi tane 50 herifin ortasında zıplayıp duran, koca memeleri sütyenlerden fırlamaya müsait ablalar görmeye. nerede lan bu ablalar? nerede bu tribün güzelleri?! organizasyon sıfır anasını satayım...