bugün

alperen ocakları

"ay sanatsal bir olayı basmışlar, barbar herifler" şeklinde üzerilerine gelinmesi; isimlerindeki "ocak" sebebiyledir. buradan yola çıkarak "ocak" içeren kuruluşları ("ülkü ocağı"- "türk ocağı" gibi) kötüleyebilecekler; hatta türklüğe ve savunanlarına laf söylenebilecektir.

yapılan hareket yobazca mıdır? adamlar hassasiyetini belirtmiştir. nasıl ki; siz elinize "hepimiz ermeniyiz" pankartı alıp yürüyerek bir kısım hassasiyetleri kanata kanata kaşıyarak protestolar yapıyorsunuz; aynı şekildedir.

dövülen var mıdır? yoktur. olay var mıdır? yoktur. ortada ne var? adamlar namaz kılmışlar. vay efendim sen piyano konserinde nasıl namaz kılarsın?

bu memleketi piyano çalarak mı kurduk biz pezevenk?! isteyen istediği yerde namaz kılar. kimse buna sesini çıkartamaz!

ortada demokratik bir eylem vardır. ortada son derece yumuşak başlı bir protesto gösterisi vardır.

senin savundukların gibi polisin kafasına taş atıp, esnafın camlarını indirmemiştir kimse. veya kendisinden olmayanı öldürene kadar dövme olayı yoktur; adamlar topkapı sarayının önünde namaz kılmış, tekbir getirmiş; bundan rahatsız olmuş haspam.

adam da sen ve senin gibilerin topkapıda şarap içip piyano çalmasına tepkili. bu memleketin bu milletin köklerine göre; herhangi bir yerde tekbir ve namaz acaip karşılanmaz. bu topraklar için şehit olanların maksadıdır çünkü bu. ama şarap dediğin zaman; 10 sene evvel içilmeyen olaydır. içki içen müslüman kriterindeki adamın içmediği tek içkidir şarap. kuranda içmeyin diye adı geçiyor diye.

karşılıklı tepki var; ama sen, vay efendim evrimini tamamlamamış bilmem ne diyorsun. sonra bu adamlar barbar diyorsun. bırak alperen ocaklarını gel benim yüzüme karşı söyle de evrimini tamamlamamış diye, ağzını götüne çevirivereyim. barbarlık nasıl oluyormuş bir öğren bakalım.

faşizme; faşizmle karşı çıkılmaz. sen adamı susturabilmek için her türlü pisliği yapacaksın, sonra "demokrasi" den bahsedeceksin.

çok değil iki rekat mantık lan!