bugün

şeriatın iran olduğunu zanneden laik insanlardır. şeriatın manası kur'andır, dindir. şeriat hukuku, kur'an hukuku yani şer'i hukuktur. bu hükümler ALlah'ın hükümleridir. yanlış uygulanan kurallarla dolu bir yönetim tarzı bize örnek teşkil edemez. bir müslüman asıl şeriatı görmek istiyorsa asr-ı saadet dönemine bakmalı. şeriatın hakiki şeriat olduğu dönem o dönemdir.

cumhuriyet döneminden bu yana nedense bizim insanımıza bunu empoze etmişler. insanlar şeriatı öcü zannediyor, kol kesme kelle uçurma zannediyor. Bir din adamı görse, sakallı cüppeli birini görse hemen din tüccarı, sahtekar etiketi yapıştırıyor. dizi filmlerde sahte hocalar, üfürükçüler halkı kandırıyor. nitelikli din eğitimi okullardan kaldırılarak dininden bi haber yetişen müslümanlar türüyor ve cahil kalan bu insanlar ne idüğü belirsiz hocalardan medet umuyor. ardından gerçek hocalara da karşı olan, her şeye hurafe diyen ve gittikçe inancından uzaklaşan nesiller yetişiyor. sonra da laik müslümanlar çıkıyor ortaya.

Bir müslüman "kahrolsun şeriat" diye bağırabilir mi Allah aşkına? şeriat zaten Allah'ın kanunları. sen Allah'ın kanunlarına başkaldırmış oluyorsun. nasıl bir noktaya geldik biz? devletin laik olması istenebilir bunu anlarım. ama bir müslüman kendi dünyasında laik olamaz. en iyi kural koyucu Allah'tır. ve Allah'ın koyduğu kurallara göre yaşamalıyız. ve islam sadece bireyi değil toplumu da ilgilendiren hükümler içeriyor. hayatımızın her yerinde var. bu yüzden benim kanaatimce islamı iyi yaşamak istiyorsa bir müslüman islam devleti istemek hakkıdır.

Bu ülkede müslüman olmayanlar da var, o yüzden şeriat gelemez diyenlere de şunu söyleyeyim. ülkenin çoğunluğu müslüman kardeşim. bir toplumda herkesi memnun edemezsin. egemen toplumlarda da kararlar seçimle verilir, kararı halk verir. çoğunluğu müslüman olan bir ülkede de inançsız veya başka dine mensup insanlar azınlık kalacağı için çoğunluğun kararına uymalıdır.
şeriat yol demektir. daha ne bok olduğunu bilmeyen şakirtlerin sallantısıdır .
Devlettir nitekim bireyler laikliği savunur.
şeriat toplumu şekillendiren kuralların dine göre uydurulması durumdur. yani dinin topluma devlet eliyle müdahale etmesi. laiklik bunu önler, dini devletten ayırır ve toplumsal hayatı sadece kişilere bırakır, yani dine göre bir toplumsal hayat modelini dayatmaz.
şeriat değince iran sanmıyorum, ama şeriat gelirse irandan pek fark olmayacağını biliyorum.
seriat güzel bir yönetim sekli olabilir. (olabilir diyorum, güzeldir demedim), fakat isin icinde insan faktörü oldugu icin o da boktandir. bu yüzden inanc gibi cabuk manupile edilebilen manevi degerler, insanlar tarafindan yönetildigi sürece ve buna dahil farkli kurallarin da getirilmesi o yönetim seklini kenefe cevirir.

su sözden yola cikalim, gerisini kendi hayalimiz canlandirsin. (bkz: imam osurursa cemaat sıçar)
güncel Önemli Başlıklar