bugün

devlet üniversitelerinde okuyanlara göre öğrenci sayısına bakıldığında gerçeklerin anlaşılacağı durumdur. kimine göre; zengin bebeleri, para var, rahatlar.. düşüncelerinden bağımsız olarak gerçek şudur ki: aynı manteliteye sahip orospu çocuğu hocaların, nasılsa kodoman bunlar zihniyetiyle öylesine kıytırıktan dersten bırakma gibi gerçekleştirdikleri neticelerden mütevellit vuku bulur. artık son yıllara yaklaşıldığında okuldan soğuma, henüz alamadığın diplomaya küfür etme gibi durumlarada yol açar.
bir de özelde okuyanları "mal" olarak addeden sıfır kilometre, saf kan mallar vardır.

edit: düzeltildi.
vakıf üniversitelerinde, sene uzatmanın devlet üniversitelerine oranla daha sık görüldüğü bir gerçek. genellikle sebep, bu tür kurumların bir eğitim kurumu gibi değil, bir karhane, bir şirket gibi çalışmaları; 'müşteri'lerini daha uzun süre bünyelerinde barındırıp kanlarını iyice emebilmek için bütünleme, yıllık dersleri yaz okuluyla kurtarma gibi uygulamaları yürürlüğe koymamaları.

bir dersten kaldıysan, ailen de yazın maaş almıyor ve yazın sıcağında yaz okuluna kredi başı 700 tl civarı para ödeyemiyorsan, uzattın demektir okulu. geçmiş olsun.
sebebi üni. yönetiminin öğrencileri yolunacak kazmış gibi görmesidir. hocaların iş birliği ile ne kadar uzattırabilirseniz uzatın mantığıdır.ayrıca özel üni.deki eğitim disiplini,devam zorunluluğu bir çok devlet üniversitesine göre daha sıkıdır.sanıldığı gibi parayı ver diplomayı al mantığı geçerli değildir! nereden mi biliyorum? özel üni. mezunuyum.