bugün

üniversite çağlarındaki ortalama her türk gencinin senelik öğrenci evi temizliği yaparken sahip olduğu küçük ölçekli sermaye.
öğrenci kısmısının en etkili yatırımıdır. bilincli olarak yapılmaz. aynı evde yaşayan 3 üniversite öğrencisi hiç içmiyorlarsa gecede 3 er bira içseler gecede 9 şişe eder. gecelik ortalama 2 misafir olduğu bu hesaba eklenir ve bazı geceler içmekten sapıtıldığıda hesaba katılırsa gecelik biriken şişe sayısı 9 dan 15'e fırlar. 15 çarpı 30, 450 bira şişesi yaparki bu kadar şişe satıldığında banka faizinden daha fazla gelir getirir.
Bu yatırım piyasası çok acımasızdır. Keza bu alışverişte alıcı konumundaki ve her şeyin farkında olan kötü niyetli "tekelci abi" her türlü adiliği yapmaya hazırdır.ilk önce "ben almıyorum" der; çünkü karşısındakinin sırtında bir çuval bira şişesiyle gezemiyeceğini bilir. Karşısındakinin ısrarı üzerine "100binden alırım abisi" der. Gerisi sevgili öğrenci kardeşimizin su yapma kapasitesine bağlıdır...
(bkz: bir başlık aracı olarak boş bira şişesi)
(bkz: tekel bayilerinin boş şişe kompleksi)
(bkz: yatirim uzmani olarak alkolik)
bu tür yatırım aracını paraya çevirmek için en yakın tekele götürmek bile öğrenci evi-en yakın tekel büfesi arası mesafede harcanılan enerji miktarını karşılayacak miktarda gıdaya yetecek parayı çıkartamadiği için yatırımcıların çokta önermediği finansaldır.