bugün

Temizlik, ibadetin temelidir.Allah'a ibadet yapılırken, gerek beden ve gerekse giysi yönünden her türlü pislik ve kirlilikten arınmış olunmalıdır.

Peygamber Efendimize ilk gelen ayetlerle de temizliğin önemi vurgulanıyordu. Müdessir 74/45: " Üstünü başını temizle. Pisliği kendinden uzaklaştır. "


2/222 ... Allah, temizlikte titizlik gösterenleri de sever.
9/108 ... Allah, çok temizlenenleri sever.

5/6: ... Namaz kılmaya kalktığınız zaman yüzlerinizi ve dirseklere kadar ayaklarınızı yıkayın. Eğer cünup iseniz iyice temizlenin... Bir su bulamamışsanız, temiz bir topraktan teyemmüm edin...

ayetler ve hadiste, ibadette temizlğin ne derece önemli olduğu vurgulanmıştır...hem vücut temizliğini ve hem de nefsin temizliği ibadetlerde başlangıç teşkil eder...
hadis olduğu zannedilen bir söz.

oysa ki böyle bir hadis yoktur.

bu hadisin gerçeği şudur:"temizlik imanın yarısıdır"
temizlik imandadır, peki iman nerdedir sorusunu akla getiren söz öbeği **.
temizlik imandansa iman kimdendir?
ateist bile olsan temiz olacaksın, temizlik insanlıktır.
Sadece vücut temizliği olarak algilayip her gün yikanip paklandığını iddia edenler, bunun yanında özün, sözün, işin, kazancın, niyetin, zihniyetin temizliğini de ihmal etmezlerse tamam olacaktır.
Abdesti uzuvları temizlemekle sinirlayanin vay haline.
http://galeri.uludagsozluk.com/r/arap-333183/
uyulması gereken sözdür.
camiye bile pislik içinde gelenleri görünce imana ne kadar uzak olduğumuzu anlayabiliyorum.

Cuma günü duş almak traş olmak koku sürünmek sünnettir. lakin insanlar kılalım da aradan çıksın zihniyetiyle camiye geliyorlar.
sevgilisiyle buluşmaya giderken süslenen, hediyeler alan, kokular süren insanlar onları yaratan, seven, koruyan Allah'ın huzuruna pasaklı çıkmakta beis görmüyorlar.

camiye çorapsız girenlere ayrıca kızgınım. yüzümüzü sürdüğümüz yerde ayak kokusunu bizlere yaşatanlara nasıl hakkımızı helal edelim.
(bkz: cenabet ateyizler de imansızdır)
mevzu hadistir. yalan, uydurma yani...