bugün

"insan öğrenmesinde yeri olan bir diğer bilişsel öğrenme türü de başka bireyi taklit etme ya da türün başka bir üyesinin davranışlarını örnek almadır . Bir kişi başkasının bir şey söylediğini duyar ya da yaptığını görür ve onu kopya etmeye çalışır.
Neyin taklit edilebilir olduğu türe özgü yeteneklerle belirlenir. Bazı kuşlar, örneğin papağan, insanların konuşmasını taklit edebilir. Bazı kuşlar da ötüşlerini türlerinin daha yaşlı üyelerini dinleyerek geliştirirler. Şempanzeler ise genellikle birbirlerinin hareket ve jestlerini taklit ederler. Çocuklar da kelimeleri söylemeyi, bir ölçüde, ana-babalarını ve başka çocukları duyarak öğrenirler." Alıntıdır.

Bencesi ise; birey, gözlemlediği diğer var oluş biçemlerini kabul görüp var olma adına onlara tutunur ve kendini güvenceye alır. Bu tanıdıklık sığınma güdüsüyle sürer giderse ve her davranış sadece taklit yoluyla sürdürülürse ne yazık ki aynı pislikte iki kez yıkanan nesiller dünyaya gelirler. Ve buna Böyle gelmiş böyle gider ya da anasına bak kızını al derler .