bugün

Büyük oranda; tmm cnim optm grsrz kib aeo gibi eksiltilmiş kelimeleri içeren mesajlardan sevdiklerini arındırmaktır. Yaptığım eylemdir.
bir kelimeyi düzgün yazmadığınız süre boyunca yazı yazmanıza devam etmenize izin vermeyen güzide eylem.

örneğin, "görüşürüz" yazmak yerine "grşrz" gibi saçma salak bir ifade kullanmaya niyetlenirsiniz. daha grş yazdığınız anda t9 devreye girer ve yazdığınız yazının sağ tarafına soru işareti koyarak (grş? şeklinde) "hop birader, böyle bi kelime yok, sen ne yazmaya çalışıyon? düzgün yaz şunu" diye sizi sözsüz azarlar adeta. siz de kuzu kuzu "görüşürüz" yazarsınız. oh olsun size.
Türkçe'yi Doğru kullanmak adına oldukça yararlı iştir. Kelimeyi yanlış biliyorsanız o düzgün haline getirir.
Kullanımın zor olması, T9'un normalde ingilizce gibi diller için çıkmış olması. Ancak Türkçe gibi sondan eklemeli dillerde aynı kelimenin milyonlarca halini eklemek zor olduğundan kullanılmaz gibi gelir. Ekten yoksun genellikle eki karşılayan kelime kullanılır.
iğrençtir ben elimle yazmaya üşenmediğim için hiç ihtiyaç duymuyorum.
güzel biri görünse de aynı tuşlara basınca sizin istemediğiniz kelimelerin çıkması can sıkabiliyor. ya da sizin istediğiniz kelimenin sözlükte kayıtlı olmaması. ilk seçeneği argo olan sözlükler bile var. mesela "hane" yerine "ibne" çıkabiliyor. dikkat etmek lazım.*
Akıllı telefonlarla birlikte gereksiz özellik.
Gereksiz o iğrenç kısaltmalardan kurtularak güzel bir şekilde büyük kolaylıkla yazı yazmaktır.
telefonu ilk aldığınızda, ya da yazılımını değiştirdiğinizde sıfırlanan t9'u tam manasıyla kullanmak için birkaç ay beklemeniz gerekebilir. bu esnada normal internette, mesajlarda vs. yazmaya devam etmeli; t9'da olmayan her kelimeyi üşenmeden sözlüğe kaydetmelisiniz. bu kaydetme eylemini bir vakit kaybı olarak görmemeli, ileriki kelime yazışlarınızda vakit kazancı olarak görmelisiniz. yani bardağın dolu tarafına bakmalısınız. böylece eninde sonunda sizin dilinizde konuşan muhteşem bir t9'a sahip olacaksınız.

(not: t9, siz aynı yazılış kombinasyonu olan kelimelerden hangisini daha sık kullanıyorsanız, onu öne çeker. "seni bok seviyorum" örneğinden anlaşılabileceği gibi, yazar "çok" kelimesinden daha fazla "bok" kelimesi yazmıştır.)
türkçe'yi korur.
klavye tadı verir.