bugün

Yaşlı gezegenimiz Dünya'nın ısı, ışık ve dolayısıyla hayat kaynağı güneş... Bulutsuz bir havada üstümüze ışıl ışıl bir sevgi demeti gönderen ve bunu yapabilmek için milyonlarca termonükleer reaksiyon gerçekleştirilen, enerji yüklü fotonları içimizi ısıtması için bize yollayan güneş baharda neden ısıtmıyor? Bu sonbahardaki inanılmaz, mantık hatası değil de nedir?

Şimdi bana dünyanın ekseninden, güneş ışınlarının geliş açısından falan bahsetmeyin, onları ben de biliyorum. Hatta güneşte soğuk fizyon olma ihtimalinden çekirdek ısısının 4 milyar santigrad olduğuna, güneş ışınlarının bize 8 dakikada ulaşmasına kadar bir çok şeyden, sizlerin de olduğu gibi, haberim var elbette. Benim sorguladığım şey her aydınlık görünümlü şeyin göründüğü gibi olmamasına bir hatırlatma.

Evet sevgili sözlük severler, bugünkü sıvamamızın da sonuna geldik. Bir sonraki programımızda buluşmak dileğiyle esen kalın.
(bkz: tabiat anayı sikeyim sana bişey olmasın)
tek mantık hatası keşke sonbahar da olsa.

bence dünya gezegeni komple bir şekilde mantık hatası.

deveye sorarlar neden boynun eğri diye, artık deve kaale bile almaz cevap vermez seni .iklemez.

dünya da öyle "neden sonbahar mevsimi böyle?" diye sorarsın dünya da: "bir .iktir git amk" der, sen susar oturursun, bu iş bu kadar basit.
bir yıl 365 gün 6 saat 9 dakika 9.55 saniyedir.

bildiğim tek bu. ama tüm bunlar şu anda dışarısının günlük gülistanlık görünmesine rağmen az önce bacaklarımı, parmaklarımı donduracak kadar üşümeme neden olması. demem o ki hayat ne garip vapurlar filan.