bugün

sinemada ağlanmaz.

sinema bileti herkeze satılıyor. iti var kopuğu var. yanınızda hiç tanımadığınız birine bu şekilde güçsüz görünmek çok mantıksız.

sinema topluluk alanıdır. hıçkırıklarla, düzensiz nefes alışverişleriyle, mendil poşeti sesleriyle kimseyi rahatsız etmenin anlamı yok.

insan ağlarken gözlerini ister istemez kapalı tutar. bu güçsüz görünümlü yabancıyı gözüne kestiren basit bir hırsız, sinemadan ağlayan birinin çantasıyla ayrılabilir.

sinema bir kültür merkezidir. bir resim sergisinde resme bakan birinin, bir heykeltıraş sergisinde heykeli inceleyen birisinin, bir bale gösterisinde bale yapan kızların anneleri haricinde birisinin ağladı görülmüş müdür ?

sinema aynı zamanda bir eğlence aracıdır. neden ağlayıp kendi kendinizi üzesiniz ki ? eğlenmeye çalışıp, " amaan bana ne gebersin heheheyt " demek daha mantıklıdır. zaten gördükleriniz gerçek değil. hatta o ağladığınız karakter filmde oynadığı için muhtemelen sizin işte bir ayda kazandığınızdan 20 kat daha fazla para kazanıcak.

sinemada ağlamak sinemaya birlikte gittiğiniz kişiye saygısızlıktır. birlikte gittiğiniz kişi, sinemadan sonra eğlenceli bişeyler yapmayı planlamış olabilir, yada sizi mutlu etmek için sinemaya götürmüş olduğunu düşünürken sizi ağlarken gördüğü için üzülebilir.

film arasında patlamış mısır, kola, çikolata almaya gittiğinizde satıcı ve filmi izleyen diğer insanlar " abi bak bak ağlıyor şerefsizim " diyebilir ve istemeyeceğiniz tipler siz alışverisinizi yaparken yada yerinize geri otururken sizi izleyebilir.

sinemada ağlayıp sanata karşı insanlığa karşı duvar gibi dikilmeyin.
sinemada ağlanır mı sorunsalı sorunsalı.
izlenilen film seni derinden etkilediyse ağlarsın. neden ağlamayasın? o karanlıkta tanımadığım insan zaten ya kendiyle ya filmle ya da yanındakiyle ilgilendiği için problem yoktur.
ağlanır,burunu ön koltuğa silinir ve hiç bir şey olmamış gibi devam edilir taki koltuk bitinceye kadar.
ağlanır şeklinde cevaplandırılabilecek sorunsal.

(bkz: ağlama duvarı mı burası ulan)
(bkz: 31 bilemen çekilir).
hayatında hiç acıklı film izlememiş kişilerin cevabı kesinlikle hayır olur.
filmi izleyenin kim olduğuna bağlıdır. ağlayacaksa, ağlamanın hakkını vermelidir.

(bkz: bülent arınç)
http://www.youtube.com/watch?v=xY-bk-0q9L8
Ağlasan ne olur, ağlamasan ne olur cevabını alacak sorunsaldır.
Tiyatro kadar doğrudan iletişim olmasa da, iyi yönetmen ağlatabilir.

Ucuz numaralarla da ağlanabilir.

Sonuç olarak filmin kalitesini gözyaşı hacmi belirlemez.
Bir sorunsal değildir. Ağlamak içten gelir. Yer ve zamandan bağımsızdır.