bugün

anlamlı bir flaman atasözüdür.
(bkz: sarhoşken hep çok sahiciyim)
edit: yanlış anlaşılan başlık.
evet başlık iki farklı anlamda da algılanabilmektedir. sarhoşken söylenen şeyler doğal olarak önceden bir kere bile olsa düşünülmüş olabilir. yani günlük hayatta düşündüklerimizi sarhoşken söyleyebiliriz. başka bir anlam olarak; sarhoşken söylediklerimizi daha önceden düşünüp planlı bir şekilde söylememizdir.
(bkz: flamanlar aydınlatın bizi)
sarhoş insanın düşünemediği gerçeği göz önüne alınırsa, ucunda kenarında bir anlam olan her söz önceden düşünülmüştür.
baba; arabayi kacirdim bir de ceza yedim...
askim; seni hep zikmek istedim ama istemekten cok korktum...
annemmmmm annemmmmm.....
atasözümüdür bilinmez ama kesinlikle doğruluk payı yüksek mantıklı bi söz.
sarhoşken düşünmek yapılacak son şey olduğuna göre o düşüncelerin mutlaka öncesi vardır.
(bkz: bilinçaltının dışa vurması)
genelde bilinç altında olan ama söylemeye cesaret edemediğimiz şeylerdir. alkolin etkisiylede birden çıkar dudaklarımızın arasından...
sarhosken insanin bilincaltina gizledigi seyler bilincüstüne cikabilir...cikar diyemiyorum, ama cikabilir. almanya´da yasayan ben, ne kadar da üst seviye kalburüstü, elite durumlarindaki adamlarin sarhos olduktan sonra- türklere ölüüüümm, hepsini aslinda kesmek lazim- diye naralar atip, ayildiktan sonra da "onlar sarhosken söylenmis seylerdi, düsüncelerimiz tamamen bambaskadir" seklinde konustuklari tarafimdan bizzat gözlenmis seylerdir.

sarhosun söylediginde düsüncelerinin sahsin cevreden gizledigi asil düsünceleri olduguna inanmayacak olursak, o almanin ayildiktan sonra yaptigi elite aciklamayla sarhosken yaptiginin zitligi üzerinde de düsünmememiz gerekir. ama insan,düsünmeden edemiyor.
alkol almak ile sarhoşluk farklı farklı şeyler!

alkol almak;

reflekslerde zayıflama ve duyu organlarında algılama güçlüğünün başladığı 50 promil eşiğinin aşılmadığı durumu ifade eder ki şahıs, alkollü olduğunu bahane edip karşısındakine; önceden düşündüğü fakat bir türlü söyleyemediklerini tek tek sıralayabilir. Şüphesiz, bu oluşumda alkolün verdiği cesaret duygusunun da etkisi olabilir.

sarhoşluk ise;

- bi öpiyim ağbi!

aşamasıdır. kandaki alkol konsantrasyonunun bilinçli düşünebilmeyi, dengeli eylemlerde bulunmayı engellediği miktara ulaşması durumudur ki, önceden düşünülenler değil o an düşünülmüş, daha doğrusu tam olarak düşünülememiş, sonunun nerelere gidebileceği tartılıp-değerlendirilememiş söylem ve eylemlerin oluşumunu mümkün kılar.
''Sarhoştum aydım. Ben sözümden caydım. ''