bugün

Kemer koleji gibi özel okullarda devlet okulundan alacağınız maaşın üç katı parayla, akıllı çocuklarla ve bir yığın sosyal imkanla çalışmak demektir.
Pek anormaldir (!)
Kucumsenen meslege bak: ogretmenlik!
Gotunde donu olmayan adam ogretmeni kucumsuyor ya agzimla gulemiyorum buna.

Bahsettiginiz adamlar saati kac paradan ozel ders veriyor haberiniz var mi? Yok tabii.
Ozel kurumlarda aldiklari maastan haberiniz var mi?
Ondan da yok tabii.
Baska sorum yok.
Burada ODTÜ, Boğazici gibi okullarla ilgili sürekli atlanan bir nokta var izin verirseniz onu anlatayım.

ODTÜ veya Boğaziçi sadece teorik ders veren "dershane tarzı köşebaşı" üniversiteleri değildir. Özellikle Boğazici, bireyi sürekli araştırmaya, rekabete yönlendiren, sadece derslerle değil ders dışı aktivitelerle de öğrencilerine kendilerine güven kazanmalarını, beceri ve insan ilişkilerini güçlendirmelerini arzulayan bir müfredat uygular. Bugün bütün üniversitelerin öykünerek ilanlar vererek düzenledikleri bahar festivalleri, spor günleri, öğrenci konserleri partiler şunlar bunlar Boğaziçi'nden çıkışlıdır. Bugün herkesin kolunda bir üniversite kulübü arması varsa Boğaziçi'nden dolayıdır. Boğaziçi sadece ingilizce öğretmenliği diploması vermez, Boğaziçi üniversite nedir ne değildir, üniversite yaşamı nasıldır, hayat alanında da diploma vererek hazırlamaya çalışır, bunu da 150 yıllık geçmişiyle çok iyi yapar.

O yüzden insanlar hiç alakası olmadıkları bölümler olsa dahi Boğazici veya ODTÜ'yü tercih edebilirler; bilirler ki oraya gidince sadece tenseleri değil hayatı da kıyısından köşesinden öğrenmeye başlayacaklardır. Bugün boğazici'ne gidin 1. sınıf öğrencileri bile bir yerlerde part time çalışıyordur, bir dernekte gönüllü hizmet veriyordur, bir etkinliğe katılıyordur, boş durmaz, çünkü üniversite ortamı buna müsaade etmez, boş durursanız, çevrenizden yaya ve geri kalırsınız.

O yüzden boğazici veya odtü'den mezun olan öğretmen daha tercih edilirdir. Yoksa teorik bilgiye bakacak olursak kolejden çıkan bir öğrenciye bile az bucuk formasyonla ingilizce öğretmeni diploması verilir.
beterin beteri de var. boğaziçi mezunu olup, üstüne bilkent'te burslu yüksek lisans yapıp da boğaz tokluğuna öğretmenlik yapacak tanıdığım var. öyle işte.
tuhaftır.

insan sonuçta öğretmen olacaksa neden odtüde boğaziçinde okur.

anlamak mümkün değil.

üstelik ordan mezunum diye de kasım kasım kasılırlar.

öğretmenlik kesinlikle nereden mezun olduğuna göre iyi veya kötü yapılacak iş değildir.

bazı yeteneklerin varsa ve kendini geliştirdiysen, nereden mezun olursan ol.

not: ben öğretmenim. ama oralardan mezun değilim.
ama bunları kıskandığım için de yazmıyorum.
vizyonsuz bir ezik hatta loser olmaktır. öl lan öl daha iyi.
Bulgaristan'da okuyup genetik mühendisi olmaktan iyi olabilir.