bugün
- dsol8
- domuz avı8
- bir insanda en sevdiğiniz özellik11
- kuresel16
- sözlüğün en abaza erkeği13
- klarnet calan sarapci koala 611
- sözlüğün en güzel bacakları yarışması13
- köfteci yusuf57
- yazarların en sevdiği türküler30
- yara izi8
- ben tatli kabuslar sorularınızı cevaplıyorum9
- sevgiliniz başkasına kalp atsa tepkiniz ne olur15
- anın görüntüsü25
- eksi ruyalar12
- araba kullanırken yapılan en keyifli şey18
- aranıp da bulunamayan şeyler19
- sözlük yazarlarının akşam yemekleri15
- müzisyen olmak8
- sevgilim beni aldatsa da vazgeçmem diyen erkek12
- muhtemelen canabar12
- güne soğuk bir espri bırak10
- türklerin küfürbaz bir millet olması19
- damsız girilmezdeki akıl almaz mantık hatası10
- zafer partisi8
- sevgilinin yüzüne son damlasına kadar işemek8
- aldatmayan kadın var mıdır sorunsalı13
- pidesiyle ünlü ilçe neresidir sorunsalı16
- köfteci yusuf'a tazminat davası açmak14
- 10 milyon paranız olsaydı13
- islamın olduğu yerde huzurun olmaması21
- 9 ekim 2024 queen ravenna'nın sözlüğe dönüşü26
- dubai çikolatası8
- suşiyi sadece kadınların çok sevmesi13
- ulunun en güzel kızları tam liste22
- bir cumhurbaşkanı nasıl olmalı29
- cildiyeye neden randevu alınamıyor8
- airfryer isteyen kıza verilecek cevap17
- manyak olmaya karar verdim'in boyu12
- çomar9
- sözlük yazarlarını rahatlatan şeyler11
- günaydın true ben bir kızım12
- mutlu olmak önemli mi9
- mersin kız kyk yurdundaki korkunç olay8
- dünya da en sevdiğiniz şehir10
- işe gidiyorum çalışıyorum eve gidiyorum döngüsü17
- gecenin şarkısı9
- yarın iş olması10
- güzel kadın isimleri31
- v a m p i r o v9
- fiat egea bedava mı dağıtılıyor niye herkeste var10
çelebicihan taburunun önemi, gücünden ziyade taşıdığı manadır.
kırım tatarları, en son 26 Aralık 1917'de ilan ettikleri kırım halk cumhuriyeti'nin varlığını korumak amacıyla savaşmışlar, ancak kızıl orduya karşı mağlup olarak bağımsızlıklarını yitirmişlerdi. O zaman da kırım tatarları bağımsızlık mücadelelerini her zaman demokratik ve hukuki yollarla sürdürmüş, kurultay çağrısı yapılarak seçimler yapılmış, halkın temsilcileri toplanarak bağımsızlık ilan etmiş ve buna müteakip devlet kurumlarıyla orduyu oluşturmuşlardı.
bugün de çelebicihan taburu, rus propagandasında yer aldığı gibi gayrihukuki, terörist ve benzeri iğrenç suçlamalara karşın ukrayna devletinin desteği ve onayıyla kurulan, ileride ukrayna'nın içişleri bakanlığı'na veya genelkurmay'a bağlı olarak mevcudiyetini devam ettirerek ukrayna'daki kırım tatarlarının askerliklerini yapacağı bir tabur olacak. Ancak bu taburun kırım'ı kurtarmak amacıyla rusya'ya saldırmak gibi hayalperest, gerçekdışı bir misyonu yok, taburdaki askerler de intihara meyilli değil. şu andaki görevleri işgal altındaki kırım'a giriş-çıkışta sınır görevlilerine gözetmenlik yapmak, yasadışı halleri ve yolsuzluğu sorumlu yetkililere bildirmekten ibarettir.
ileride de kırım, rus işgalcilerden arındırıldırılarak hukuka uygun konumuna kavuştuğunda çelebicihan taburu ve tesis edilebilecek diğer taburlar, kırım'da vatandaşların güvenliğinden sorumlu bir şekilde görev alacaktır.
kırım tatarları, en son 26 Aralık 1917'de ilan ettikleri kırım halk cumhuriyeti'nin varlığını korumak amacıyla savaşmışlar, ancak kızıl orduya karşı mağlup olarak bağımsızlıklarını yitirmişlerdi. O zaman da kırım tatarları bağımsızlık mücadelelerini her zaman demokratik ve hukuki yollarla sürdürmüş, kurultay çağrısı yapılarak seçimler yapılmış, halkın temsilcileri toplanarak bağımsızlık ilan etmiş ve buna müteakip devlet kurumlarıyla orduyu oluşturmuşlardı.
bugün de çelebicihan taburu, rus propagandasında yer aldığı gibi gayrihukuki, terörist ve benzeri iğrenç suçlamalara karşın ukrayna devletinin desteği ve onayıyla kurulan, ileride ukrayna'nın içişleri bakanlığı'na veya genelkurmay'a bağlı olarak mevcudiyetini devam ettirerek ukrayna'daki kırım tatarlarının askerliklerini yapacağı bir tabur olacak. Ancak bu taburun kırım'ı kurtarmak amacıyla rusya'ya saldırmak gibi hayalperest, gerçekdışı bir misyonu yok, taburdaki askerler de intihara meyilli değil. şu andaki görevleri işgal altındaki kırım'a giriş-çıkışta sınır görevlilerine gözetmenlik yapmak, yasadışı halleri ve yolsuzluğu sorumlu yetkililere bildirmekten ibarettir.
ileride de kırım, rus işgalcilerden arındırıldırılarak hukuka uygun konumuna kavuştuğunda çelebicihan taburu ve tesis edilebilecek diğer taburlar, kırım'da vatandaşların güvenliğinden sorumlu bir şekilde görev alacaktır.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar