bugün

Galatasaray’ımızın zamanında çok pis soktuğu bir takımın şehri.
isviçre'nin batısında bulunan bir şehri.

görsel
Cımbom un 5 çektiği gavurlar bunlar degilmiydi..
1988-89 sezonunda G.Saray’ı kazandığı maçta Neuchatel’e mağlup ilan eden UEFA’ya karşı Türkiye tek yumruk olup başarmıştı. Fenerbahçelilerin galatasarayı örnek alma durumudur.
geneve (cenevre) havaalanından trene (havaalanının hemen yanında, 2. sınıf 45 chf) binince yaklaşık 1 saat 15 dakika sonra ulaşılan avrupa'nın en pahalı yerlerinden bir tanesi. isviçre'ye bağlı bir il (il denilebilir mi bilinmez, çünkü değişik bir idari yapılanmaları var, daha fazla bilgi için google'a müracaat edilmeli). de la gare'da inince oteller bölgesine ulaşmak için taksiye binmeye hiç gerek yok. eğer valiziniz ağır değilse oteller bölgesine 15 dakikada ulaşılabilirsiniz.

otel fiyatları inanılmaz derece yüksek. 3 yıldızlı sabah kahvaltısı olan tek kişilik bir oda yaklaşık 150 chf (1 euro=1.21 chf) daha uçuk fiyatları yazmaya gerek yok ancak yüksek fiyatlara rağmen rezervasyonsuz yer bulmak bir o kadar zor. bir fenerbahçeli olarak ezeli rakibimiz ebedi dostumuz gs'nin neuchatel xamax hatırasına saygı göstermek adına la maladiere center'a uğranmalı. la maladiere'in içinde alış veriş yerleri var ama pek alış veriş yapılmasını tavsiye etmem, fiyatlar uygun değil sadece swatch saatlerinin fiyatları uygun. şehrin merkezinde iyi lokantalar var alkol kullanmadığım için o konuda yorum yapamam ama balık iyiydi. tatlıları güzel. ancak yemek öncesi gelen jambon, füme balık ve tanımlayamadığım diğer yiyecekler bana uygun değildi ve yemedim tavsiye de etmem. ayrıca dönerciler de tüm avrupa'da olduğu gibi ulaşılabilir durumda.

google map/earth'den görüleceği üzere küçük bir şehir gezmek için 4-5 saat yeter de artar bile. konaklamaya hiç gerek yok. boşyere tonla otel parası vermeyin. ingilizcenize güvenip rahatça alış veriş yaparım zannetmeyin, mümkünse isviçre frangı bulundurun yanınızda çünkü mağaza görevlisi arkadaşların kur gibi bir dertleri yok 1 chf=1 euro mantığıyla hareket ediyorlar. halkın bildiği ingilizce berbat veya aksanlı. ancak gişe, otel görevlilerinin ingilizcesi idare eder. mağazalarda çalışan personelin de pek ingilizcesi yok. fransızca hakim dil ve az da olsa almanca konuşuluyor.

edit: düzeltme ve ekleme yapılacaktır.