bugün

müzik bilimi.
ülkemizde bi çok üniversitede bulunan bölüm. geçen sene dokuz eylül üniversitesi yetenek sınavında kişi başı 100 ytl almıştır. ayrıca bu okulda okuyan kişiler girmek kolay bitirmek zor diye tanımlıyorlar bölümü. ders olarak, genel türk müzigi tarihi,pop müzik tarihi,armoni,piyano dersleri nota okumak ve armoni için, ancak kesinlikle enstruman ile ilgili bir bölüm degildir. 2.ci sınıftan sonra isteyenler teknik bölüme isteyenler yazar olunan bölüme geçiyorlar. dokuz eylül ün mükemmel bir kayıt stüdyosu var ve bazı dizilerin selendirmeleri burada yapılmaktadır. okul konservatuar fakültesi bünyesinde içinde bulunan güzel sanatlar fakültesi binasının en üst katıdır. kısacası güzel bir bölümdür. yetenek sınavında tek,çift ve üç ses ve ezgi tekrarı soruluyor, ilk aşama bu. 2.ci aşamada yine tek,çift,üç ses ve bunun yanında ritim tekrarı ve ezgi tekrarı soruluyor ancak birde son yıllarda güncel bir konu hakkında 45 dk lık bir kompozisyon yazılıyor. bundan sonra seçim gerçekleşiyor...
tarihsel müzikoloji, sistematik müzikoloji ve etnomüzikoloji gibi anabilim dallarının tümüne verilen isimdir.
ilk bölüm olarak 9 eylül üniversitesi üniversitesinde açılan bölüm. Kurucusu gültekin oransaydır.

Başta Prof.Dr.yetkin özer ve Prof.Dr.fırat kutluk olmak üzere çok değerli akademisyen yetiştimiş bölüm.

Müzik ile ilgili bildiğiniz tüm ezberi alt üst eden bölümdür.

Örneğin Fırat Kutluk'un müzik ve politikakitabı "Mozart bir masondu" cümlesi ile başlar. 40. senfoni ile masonluğun ne alakası gibi bri soruyu sorduğunuza pişman edip, cevabı aldığınızda "evet varmış hem de bayaa varmış" diyerek sınıftan çıkartan bölümdür.
okuması ve bitirmesi gayet kasıcı olan bölümdür. hacettepe üniversitesi için konuşacak olursak diğerlerinin aksine piyano dersi de almaktasınızdır.
müzikle ilgili her türlü bilgiyi bilimsel yöntemlerle sistematik olarak inceleyen, araştıran ve karşılaştıran bilim dalıdır.
müziği ve müzikten bilim yapan kavramdır. iyi etmiştir.